Kot smo že razložili v prvem delu članka o kardinalnih znamenjih, je vsako od štirih kardinalnih znamenj povezano z drugim elementom in letnim časom. Čeprav imajo veliko skupnega, se razlikujejo tudi na nekaterih specifičnih področjih.

Oven (20. marec – 21. april)

Element: Ogenj (ognjeno znamenje)
Letni čas: Pomlad

Oven je agresivno znamenje, ki ima neposreden pristop. So impulzivni, takoj se lotijo novega dejanja in so nagnjeni k izražanju jeze. Čeprav tekmujejo v prijateljski konkurenci, se hitro razjezijo ob misli, da jih drugi goljufajo.

Zaradi svoje ljubezni do izzivov uživajo v družbi drugih, ki so enako tekmovalni. Ti podobno misleči ljudje Ovnom omogočajo, da dosežejo izboljšave v svojem življenju.

Kot ognjeno znamenje je Oven “agitator”, kar pomeni, da sproži dejanja in načrte. S tem drugim pokažejo, kako močni so pri delegiranju in vodenju, vendar lahko njihova močna narava in zavezanost k sledenju do konca negativno vplivata na druge.

Rak (21. junij – 22. julij)

Element: Voda (vodno znamenje)
Letni čas: poletje

Rak se z izzivi spopada s čutenjem, zaznava energijo v okolju in pripravlja dolgoročne načrte, kar je v nasprotju z agresivnim pristopom Ovna. Rak se pogosto umakne v svojo notranjost, da bi začutil, kako se znajde v situaciji.

To kardinalno znamenje je mehko, kar se kaže v skrbi za dom, umetnost in družino. Kot domači gospodar Zodiaka uživajo v ideji, da imajo razmerje, otroke in tesen krog prijateljev. So tip ljudi, ki skrbijo za druge.

Rak kot vodno znamenje vlaga svoja čustva v vse, kar počne. Z uporabo svojih čustev in srca pri doseganju ciljev in skrbi za potrebe drugih lahko z lahkoto napredujejo. Vendar pa lahko takšna uporaba čustev izpade tudi kot nadzorovanje ali zahrbtnost.

Tehtnica (23. september – 22. oktober)

Element: Zrak (zračno znamenje)
Letni čas: jesen

Da bi dosegli svoje cilje glede pravičnega sveta, so Tehtnice zelo inteligentne in to lastnost uporabljajo za to, da slišijo vse strani zgodbe. Ker so naravni empati, težave rešujejo s čustveno inteligenco. Njihova vizija za svet pomeni uporabo sočutnega pristopa.

To kardinalno znamenje se vedno znajde v družabnih situacijah, kjer lahko posredujejo svoje nasvete ali podajo pogled na pravičnost – pomoč in svetovanje drugim je del njihovega bistva, saj so “idejni” ljudje zodiaka. Sprejemajo načrte in jih analizirajo z vseh zornih kotov, vse zato, da bi uresničili svoje ambicije.

Kot zračno znamenje Tehtnica s svojimi sposobnostmi kritičnega razmišljanja in ustvarjalnostjo vnaša ravnovesje v situacije. So karizmatične in se osredotočajo na pravičnost, vendar se sila, ki jo uporabljajo, včasih lahko šteje za nevarno, saj lahko zanemarijo potrebe nekaterih v korist drugih.

Kozorog (21. december – 21. januar)

Element: Zemlja (zemeljsko znamenje)
Letni čas: Zima

Kozorogi morda napredujejo počasi in vztrajno, vendar imajo radi rutino in ustvarjanje dolgoročnih načrtov.

Zaradi te potrebe po rutini in tradiciji postanejo zelo razdražljivi, kadar so te tradicije motene. Zaradi svojega strateškega razmišljanja Kozorogi verjamejo, da mora vse ustrezati njihovim individualnim standardom.

Kozorogi imajo radi svojo družino, kar je del razloga, zakaj imajo radi tradicije; družino morajo pritegniti k pomoči pri prenašanju svojih ljubljenih tradicij. In čeprav imajo sloves strogega človeka, so globoko čustveni in občutljivi.

Kot zemeljska znamenja so kozorogi prizemljeni in zanesljivi. So eno izmed najbolj delavnih zodiakalnih znamenj, ki si prizadeva za dosego svojih ciljev in načrtov; vendar lahko te lastnosti delujejo kot neusmiljene in brezobzirne.

Kako na vas vpliva to, da ste kardinalno znamenje?

Biti kardinalno znamenje – Oven, Rak, Tehtnica in Kozorog – pomeni, da se svojega poklicnega in romantičnega življenja lotevate z nadzorom, ravnovesjem in sprožanjem pozitivnih sprememb. Zaradi tega ste pri delu vodilni, saj z energijo in izvirnostjo napredujete in dosegate cilje. Vendar se to lahko razume tudi kot nadzor in nesramnost.

V odnosih si prizadevate za ravnovesje med vami in partnerjem ter prevzemate bolj dominantno vlogo. Zato je najbolje, da imate romantično razmerje s fiksnim ali spremenljivim znamenjem, saj dva kardinalna znaka skupaj povzročata velike težave z nadzorom.

Modalitete v astrologiji temeljijo na vašem sončnem znamenju, vendar ne pozabite, da je to le en vidik vaše natalne karte. Vaša celotna rojstna karta je zapletena kombinacija planetov, ki so bili ob vašem rojstvu, in vključuje veliko več kot le vaše sončno znamenje (znano tudi kot znamenje zodiaka).

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj