Himalajska solna lučka ima mnoge pozitivne učinke na zdravje in počutje, zato je idealno, da imamo postavljeno tam, kjer preživimo največ časa. Bližje, kot jih imamo, bolj intenzivne bodo njihove koristi.

Za doseganje najboljših rezultatov je treba himalajsko solno svetilko postaviti na mesto, kjer družina preživi največ časa in kjer je več elektronskih naprav. Idealno je, če imate več kot eno himalajsko svetilko – vsaj eno v vsaki sobi.

Nekatere od najboljših lokacij za postavitev himalajske solne svetilke so naslednje.

Spalnica

To je eno izmed najbolj idealnih mest za postavitev solne svetilke. Deluje lahko kot najboljša nočna luč in pripomore k boljšemu spanju in čistejšemu zraku. Postavite jo lahko na nočno omarico, na okno ali na tla.

Dnevna soba

Svetilko lahko postavite tudi v dnevno sobo, saj je odličen dekorativni dodatek in polepša estetiko sobe. Deluje kot protistrup za oči in lahko pomaga pri sproščanju.

Delovna/bralna soba

Solne svetilke ustvarjajo čudovito vzdušje – pomirjajoče in sproščujoče. Če imate solno svetilko v knjižnici oz. domači pisarni, tako ustvarite miren kotiček za delo in branje. Uživajte v branju v toplem soju himalajskih solnih lučk.

Prostori za jogo

Himalajska solna svetilka je najboljši dodatek prostorov za jogo. Njen topel jantarni sij sprošča um in telo.

Kopalnica

Nič ni bolj čudovitega kot namakanje v globoki mehurčkasti kopeli ob himalajski svetilki. Spodbuja pozitivnost in pomaga pri ustvarjanju sproščujočega okolja. Seveda jo po koncu kopeli odnesite, saj jo bo sicer vlaga poškodovala.

Delovno mesto

Himalajsko solno svetilko lahko postavite v pisarno ali na računalniško mizo. Pomaga umiriti um in poskrbim da se pri delu bolje koncentrirate. Zaradi številnih naprav, ki v okolje dodajajo pozitivne ione, se srečujemo z velikim elektronskim sevanjem, zato kupite himalajsko solno svetilko glede na velikost svoje pisarne in jo postavite na delovno mizo. Deluje tako, da izboljša koncentracijo, spomin in energijo delavcev.

Mesta, kamor NE smete postaviti solne svetilke:

  • zunaj hiše;
  • ob odprtem oknu;
  • kjerkoli, kjer so domače živali ali majhne otroke (iz varnostnih razlogov);
  • v vlažnih prostorih, kot sta kuhinja ali kopalnica;
  • na vrh elektronike ali dragega pohištva (zlasti lesenega), kjer bi lahko vlaga ali sol povzročila škodo.

Solne svetilke ne želite postaviti na potencialno nevarno mesto, kjer bi se lahko poškodovali otroci ali hišni ljubljenčki. Hišni ljubljenčki solne svetilke ližejo, kar lahko povzroči zdravstvene težave, otroci pa jih lahko prevrnejo, kar je prav tako nevarno, saj so zelo težke.

Prav tako se izogibajte postavljanju svetilk na odprta mesta, kjer je stalen pretok zraka, saj svetilka ne bo mogla čistiti novega zraka in bo nenehno zbirala vlago.

PREBERITE TUDI: To so vsi zdravilni učinki himalajske solne lučke

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj