… nove, eksotično zveneče 'čudežne' sestavine, ki bo rešila vse težave s kožo; od staranja, gub do pigmentnih madežev, mozoljev, zamašenih por in še česa . Tako vsako leto predstavijo kaj novega, kar je včasih res presenetljivo učinkovito odkritje, včasih pa le 'hype'. Letos je pozornost dobil kaktus oz. olje kaktusa iz Mehike. Gre za kaktus Opuntia Vilis, ki je primeren tudi za uživanje, sedaj pa pridobiva čedalje več pozornosti tudi za uporabo v kozmetične in farmacevtske namene.

Že sedaj je na voljo kar nekaj negovalnih izdelkov, ki temeljijo na olju kaktusa, v Evropi pa kolekcijo pripravlja francoska znamka Les Sens de Marrakech. Med drugim so pripravili negovalni serum Prickly Pears Seed Oil, blažilno glineno masko in kremo za roke. Kaktusovo olje naj bi bilo tako dobrodejno za kožo ker vsebuje esencialne maščobne kisline (približno 83 %, največ pa linolenske (63 %)), vitamin E, betalaine, vitamin K, aminokisline in elemente v sledovih.

Je opevano arganovo olje dobilo konkurenco? Nič presenetljivega, saj je pred nekaj leti arganovo olje na podoben način 'izpodrinilo' kokosovo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj