Beautiful young woman sleeping in bed and holding hand on alarm clock. Selective focus. Focus on foreground, on clock.

Jutranje vstajanje je za marsikoga mučno in stresno. Če niste jutranji človek, bi lahko spali še ure in ure – ampak budilka vztraja in vaše delovne obveznosti od vas terjajo, da vstanete. Lahko pa imajo težave tudi tisti, ki se štejejo med jutranje ljudi, a imate vseeno težave.

PREBERITE TUDI: Jutranje misli za lepši dan


Mnogo ljudi namreč težko vstane iz postelje tudi zaradi tega, ker vedo, kakšen dan jih čaka. Gora obveznosti, dela in opravkov povzročajo nejevoljo, strah, nervozo in željo po tem, da bi kar cel dan preležali v postelji. Vsa ta negativna čustva, zasanjanost in nejevoljo pa lahko, še preden vstanemo, preženemo z enim trikom. Spomnite se na eno stvar v dnevu, ki vas zareees veseli in spravi v dobro voljo in to naj vam bo vaša motivacija, zaradi katere boste kar poskočili iz postelje.

Kako si določiti to stvar?

Naj bo to nekaj dosegljivega

Ne ustvarite si nedosegljivega cilja oz. stvari, ki vas veseli. Mislite na vsakodnevne stvari, ki vas veselijo. Dobra malica, lep outfit, večerni tek, uspešen sestanek … Nekaj, zaradi česar boste kar skočili iz postelje.

Naj bo to vaše sidro

Bistvo je, da najdete tisto stvar, ki vas osrečuje, saj je to kot luč na koncu tunela. Naj bo to vaše sidro, ko vam gre vse ostalo narobe. Držite se te pozitivne stvari, ko vas zasuvajo težave.

Ne dovolite si, da bi to preskočili

Če vas ta stvar tako osrečuje, da ste zaradi tega skočili iz postelje, in vas je držala gor še celi dan, potem si ne smete dovoliti, da vam kdorkoli ali karkoli to prepreči. Ne prestavite tega vašega srečnega trenutka dneva. Če ste si zadali večerni tek, potem pojdite. Če ste komaj čakali vročo prho ali kopel, potem si jo privoščite. Čas zase je najbolj pomemben.

Če nimate stvari, ki vas bi veselila, pa je čas, da to spremenite. Dolgo stresno obdobje namreč vodi v depresijo in izgorelost, zato v življenje vnesite čimveč lepih in osrečujočih dejavnosti.

PREBERITE TUDI: 6 nasvetov, da bodo vaša jutra sproščujoča namesto stresna

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj