Občutek osamljenosti in praznina v srcu pa povzročata dvom, ki se ga je nemogoče otresti. Nekatere ženske ostanejo v zakonu brez ljubezni, ker je tako prav ali zaradi otrok, morebiti zaradi strahu pred neznanim in novim začetkov. Rek ‘bolje biti srečno samski, kot pa v slabi zvezi’, drži kot pribit in če se vam pojavljajo sledeči znaki v zakonu, je čas, da začnete razmišljati o ločitvi.

1. Ugotovite, da postavljate vsa vprašanja

Je partner popolnoma nezainteresiran in mu sploh ni do pogovora z vami, čeprav si ga vi želite? Je vedno odsoten z mislimi? Če nima duševnih težav ali težav v službi, je verjetno nesrečen v zakonu … Kadar je en partner nesrečen, je nesmiselno vztrajati.

2. Vedno ste kriva za vse

S partnerjem nikoli ne dosežete kompromisa, vedno ste vi kriva in ne morete ga prepričati v nasprotno. Vso svojo jezo stresa na vas in občutek imate, kot da niste vredna nič.

3. Velikokrat si predstavljate življenje brez njega

“Če si lahko zamislite življenje brez partnerja, brez kakršnihkoli povezanih negativnih občutkov, je čas, da razmislite o ločitvi,”  pravijo strokovnjaki.

4. Ne trudite se več, da bi bilo bolje

Izguba upanja, da se stvari lahko popravijo in da v zakonu zopet prižgete tisto iskrico, je najbolj značilni znak, da je čas za ločitev.

5. Ne spoštujeta se več

Po mnenju strokovnjakov je eden najpomembnejših vidikov zdrave zakonske zveze medsebojno spoštovanje. Ko tega ni več in se en partner ves čas počuti zavrnjenega, vajin odnos ni več vzdržljiv.

PREBERITE TUDI: Miti in resnice o ločitvi

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj