… nimajo vsi možnosti, da bi svoje delo opravljali zunaj. Tudi če vaše delo zahteva sedenje v zaprtih prostorih, obstaja veliko načinov za uživanje v naravi čez ves delovnik.

delo

1. Imejte zelene rastline v pisarni

Raziskave kažejo, da zaposleni, ki delajo v pisarnah z okni ali sobnimi rastlinami, poročajo o večjem zadovoljstvu z delom. V svoj delovni prostor dodajte nekaj sukulent, potosov ali večjih zelenih rastlin, da vanj vnesete delček naravnega sveta.

2. Malica na prostem

Verjetno imate vsaj 30 minutni odmor za malico. Če lahko, jo pojejte zunaj in pustite, da vas boža sonce med obrokom.

3. Miza ob oknu (če imate možnost)

Sliši se zelo smešno, vendar lahko gledanje skozi okno na zelene površine pomaga zmanjšati tesnobo in izboljšati občutek zadovoljstva pri delu.

4. Poslušajte zvoke narave

Tudi če ne morete osebno uživati ​​v zvokih narave, lahko poslušanje posnetkov naravnih zvokov pomaga zmanjšati duševno utrujenost in poveča vaš občutek dobrega počutja.

Tudi ko vaše dolžnosti zahtevajo notranje delovno okolje, ima lahko vnos elementov na prostem v vaš delovni prostor velike koristi za vaše razpoloženje in celo zadovoljstvo pri delu. Umetnost, videoposnetki in aplikacije vam lahko pomagajo, da se počutite, kot da ste povezani s pomirjujočim zunanjim prostorom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj