… (pa tudi zeleni, marelični ipd.) barvi in se vprašali 'kaj za vraga naj s tem počnem?'? In hkrati se vam zdi, da vam vaš tekoči puder in korektor kar ne prekrijeta nepravilnosti tako, kot bi si želele? In sredina vašega obraza temnejša od preostalega obraza? Vam nikakor ne uspe prekriti rjavih pigmentnih madežev?

Potem vam bo morda koristila podlaga za ličenje oz. 'primer', s pomočjo katerega bo vaša polt bolj enotna in boste porabile manj pudra in korektorja – to pa pomeni bolj naraven videz! Katere podlage in korektorje uporabiti v kakšen namen?

Roza: utrujena, pusta polt

Je za vami neprespana ali celo prežurana noč? Oh, ja, vemo, kako je videti koža potem. Kaj pomaga? Primer v rožnati ali marelični barvi, ki ga v tankem sloju nanesete pod tekoči puder (ali pa primešate vanj). Takoj boste videti bolj sveže in spočite. Za še lepši in bolj svež videz nikar ne pozabite na rdečilo za lica in bronzer!

Vijoličen: utrujena, porumenela polt

Imate dolgotrajne težave s spanjem? Vaša polt je verjetno malce rumenkasta, da ste videti, kot bi imeli zlatenico, zato bo podlaga vijolične barve idealna izbira za nevtralizacijo rumenkaste polti. Majhno količino nanesite na sredino obraza in razmažite navzven. Ne pretiravajte s količino.

Zelen: rdečica na obrazu

Naj si gre za rosaceo, popokane kapilare, mozoljčke ali njih ostanke – če imate kjerkoli na obrazu rdečkasto polt ali madeže, bo zelenkasta podlaga ali korektor vaš najboljši prijatelj. Nanesite tanko plast, ki bo v trenutku nevtralizirala rdečico. Če so vaši podočnjaki rdečkasti, ga seveda uporabite tudi za njih.

Mareličen: rjavi podočnjaki in pigmentni madeži

Poskusite marelični korektor – presenečene boste, kako dobro zakrije rjave madeže. Če ste zelo temnopolte, poskusite z oranžno ali celo rdečo barvo (lahko tudi s šminko npr.)


@tianacosmetics

 

Več o tem, kako prekriti nepravilnosti, pa si preberite v članku Kako prekriti podočnjake? in 5 napak, ki jih delate pri uporabi korektorja.

@tianacosmetics
 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj