Valižanska princesa in kraljica sta skupaj prispevali k cvetličnem vzdušju v garderobi kraljevih žensk.

41-letna valižanska princesa in 75-letna kraljica sta se povezali, da bi omogočili vpogled v delo kreativnih ekip, ki so pripravile njune outfitena kronanju, je povedala kraljeva vezeninarka Chloe Savage.

“Kate in Camilla sta skupaj sodelovali,” je razkrila strokovnjakinja za vezenje, ki je bila pred tem angažirana za kraljeve poročne obleke princese Kate in Meghan Markle.

“Celotna cvetlična tema, če pogledate Camillino vlečko; njena državna oblačila, ki so bila narejena po meri, so polna cvetličnih vezenin. Če ste opazili, so vsa dekleta nosila cvetlične motive. Cvetlična tematika se kot tema kraljeve družine dosledno pojavlja vse do Meghanine tančice. Vse to je pomembno, kaj se uporablja,” pravi o simboliki, ki je bila v soboto na ogled v Westminstrski opatiji.

Čeprav je Kate ves dan nosila posebno ogrinjalo, so bile na njeni obleki znamke Alexander McQueen, ki je oblikovala tudi njeno poročno obleko iz leta 2011, vrtnice, bodike, narcise in šamrole, ki so označevale štiri narode Združenega kraljestva. 8-letna princesa Charlotte se je pridružila mami v obleki Alexander McQueen z enakimi motivi.

Savage je sodelovala pri oblikovanju uradnih kronskih oblačil Kate in Camille, saj je dejala, da so za slovesna oblačila porabili več mesecev, in prispeval k cvetličnemu srebrnemu naglavnemu okrasju valižanske princese. Prevleka Jess Collett x Alexander McQueen je vsebovala srebrnino, kristale in srebrno nit s tridimenzionalnim vezenjem listov – mini različica pa je bila izdelana tudi za princeso Charlotte.

“Vsi so se precej potrudili, ker so potrebovali toliko cvetja in listov,” je dejala Savage o svojih okraskih.

Princesa Kate je kot žena prestolonaslednika princa Williama na dan kronanja s cvetlično krono namesto tradicionalne tiare pozornost namenila kraljici Camilli – vendar je valižanska princesa še vedno potrebovala kraljevsko naglavno okrasje.

“Ne klobukov, ker klobuki seveda ne bodo delovali, če vas bodo fotografirali od zgoraj. Klobuk bo oviral vse, zato je bil prepovedan,” je razložila Savage.

“Zato so bila naglavna pokrivala, narejena po meri, smiselna izbira. Kate je seveda poskrbela, da sta se njena in Charlottina ujemali. Če ste opazili, je tudi Charlottina obleka miniatura tiste, ki so jo nosile družice, iz istega kremnega satena,” dodaja absolventka prestižne pariške šole za vezenje École Lesage.

Kraljičina sestra Annabel Elliot in prijateljica Fiona Mary Petty-Fitzmaurice sta stopili v središče pozornosti, da bi jo podprli kot kraljičini spremljevalki, kar je sodobna različica šestih družic kraljice Elizabete z njenega kronanja leta 1953. Annabel in Fiona, ki je znana tudi kot lady Landsdowne, sta bili oblečeni v enak odtenek bele barve kot kraljica in mala princeska.

“Če dobro pogledate, lahko vidite, da so družice, kraljica ter Charlotte vse so v istem,” poudarja Savage o ujemajoči se modi. “Predvidevam, da gre za zvitek tkanine. Predvidevam, da so kupili en določen svitek in da so vse iz istega, ker se popolnoma ujemajo. To nikakor ni naključje.”

Zgodovinsko kronanje kralja Charlesa in kraljice Camille je bilo skrbno pripravljeno – od sloga oblačil, sedežnega reda in zapletenega postopka obreda – do zadnjega šiva.

“Pri tem je sodelovala tudi garderoberska ekipa, da bi se prepričala, da so se vsi ustrezno ujemali, kjer je bilo treba,” pravi Savage o skrbnem usklajevanju kraljeve družine.

PREBERITE TUDI: Zanimiva dejstva o kralju Charlesu III.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj