Na izpadanje las vplivajo številni notranji dejavniki, prehrana (npr. anemija), hormoni ali genetske značilnosti. Pomembno vlogo imajo tudi letni časi. Spomladi več lasnih mešičkov preide v fazo mirovanja, ki se nadaljuje skozi poletje. To povzroči povečano izpadanje las v jesenskem času. Pri 'normalnih' laseh v povprečju naravno izpade od 50 do 100 las dnevno.

Prepoznajte prekomerno izpadanje las

Lasje imajo značilen življenjski cikel: rastejo, se stabilizirajo in izpadajo. Med dvema cikloma je korenina lasu v fazi mirovanja.  Na zdravem lasišču je od 90 do 95 odstotkov las v fazi rasti, preostalih 5 do 10 odstotkov pa je v fazi mirovanja oziroma v pripravljenosti na izpad. Če je vaša blazina zjutraj pokrita z lasmi ali če po prhanju opazite večjo količino las v odtoku, gre verjetno za prekomerno izpadanje las. Slednje je neposredno povezano z mikrocirkulacijo lasišča, obenem pa na pojav vplivajo tudi stres, hormonske spremembe in vremenski pogoji.

REŠITEV PROTI PREKOMERNEMU IZPADANJU IN REDČENJU LAS

 

 

Znamka Dercos je vodilni dermokozmetični strokovnjak za zdravje in lepoto las ter pionir na področju preprečevanja izpadanja las. Z inovativnima molekulama aminexil in stemoxydine, ki sta prisotni v ampulah Aminexil PRO in Neogenic, Dercos preprečuje izpadanje las in aktivira njihovo ponovno rast.

DERCOS AMINEXIL PRO – FORMULA S TROJNIM DELOVANJEM PROTI IZPADANJU LAS

DERCOS AMINEXIL PRO: revolucionarna formula, ki lase naredi vidno bolj zdrave, poleg tega pa zmanjša izpadanje las kar za 72 %. Strokovnjaki laboratorijev Vichy so zasnovali novo formulo s trojnim delovanjem proti izpadanju las:

Učvrsti korenino: AMINEXIL preprečuje strjevanje kolagenske ovojnice, ki obkroža lasno korenino, in se na ta način bori proti pritisku na korenino ter jo bolje pričvrsti v lasišče.

Krepi lase: SP94™ – 'molekula po meri', ki se v lasni korenini pretvori v osnovna gradnika las, ki sta nujno potrebna za njihovo normalno rast: glukozo in vitamin F.

Stimulira mikrocirkulacijo: arginin – aminokislina, ki spodbuja mikrocirkulacijo.

Za še boljšo učinkovitost Vichy priporoča Dercos poživljajoč šampon proti izpadanju las za moške in ženske, ki vsebuje aminexil. Lasje postanejo krepkejši in močnejši od korenin do konic.

DERCOS NEOGENIC – SKRIVNOST PONOVNE RASTI LAS

Lasni mešiček med dvema ciklusoma rasti preide v latentno fazo, med katero se njegova aktivnost ustavi in ostane prazen. Da pride iz te faze, lasni mešiček pošlje signal za prebuditev: s proučevanjem prav te odločilne faze je raziskovalni center L'Oréal odkril ključno vlogo matičnih celic pri prebujanju mešičkov v latentni fazi in obnavljanju las. Dercos Neogenic: prvi tretma za ponovno rast las, ki je bil kot inovacija predstavljen leta 2012 – molekula stemoxydine je prva molekula z biomimetičnim delovanjem za spodbujanje delovanja matičnih celic, ki so vir rasti novih las. Molekula stemoxydine aktivira lasne mešičke v latentni fazi, njena učinkovitost je dvakratno potrjena in vitro. Izvedena je bila klinična študija pod dermatološkim nadzorom, v kateri je sodelovalo več kot 100 oseb, pri katerih je bila ugotovljena alopecija. Za še boljši učinek Vichy priporoča uporabo Dercos Neogenic šampona za gostoto las – prvi šampon s sestavino stemoxydine, ki zagotavlja vidno gostejše lase, boljšo prekrvitev lasišča in takojšen ter dolgotrajen volumen las.

Vpliva tudi prehrana

Res, da smo to, kar jemo, seveda velja tudi za lase. Le kakovostna, zdrava prehrana ekološke pridelave, ki temelji na zelenjavi in zdravih maščobah, lahko vodi do lepih zdravih las, kajti le iz zdravega telesa lahko rastejo zdravi lasje. Eden izmed starih in bojda preverjenih receptov je tudi redno uživanje prosa – mnoge uporabnice so poročale o rasti novih las, obstoječi pa so postali bolj zdravi, bujni in sijoči.

Poskrbite za redno striženje

Le lepo negovani lasje so videti tudi bujni, zdravi in gosti, zato pokrbite za redno striženje. Nikar se ne oklepajte razcepljenih konic, saj so neestetske, lasje pa videti redkejši in nezdravi. Vedno je boljša izbira kak centimeter krajši, a zdravi in sijoči lasje, kot pa predolge razcepljene konice, ki dajejo videz neurejenosti.

3 KOMENTARJI

  1. Meni je proso res pomagalo, ampak to neoluščeno proso, ki si ga vsak dan žlico svežega zmeljem. Rezultati pa so vidni komaj po par mesecih, ampak se splača biti vztrajni 🙂

  2. Običajno si ga zmiksam v smoothie ali pa dodam ovsenim kosmičem, z vodo ga je malo težko spiti. Opazila sem, da mi lasje dosti manj izpadajo in so mi prej res zelo, poleg tega pa sem opazila polno novih malih laskov. Je pa res, da je to vidno ob redni uporabi in po nekaj mesecih, ker je pa proso že na splošno polno vitaminov in mineralov (recimo vsebuje tudi silicij) je pa tako zdravo za uživanje v vsakem primeru 🙂 Seveda pa je učinkovito samo neoluščeno proso kolikor vem, ker silicij in minerali dobri za lasje se skrivajo ravno v tisti lupinici prosa.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj