… pozabimo na zelo star in preprost, a zelo učinkovit recept – to je nanos šminke kot kremno rdečilo za lica. Na ta način prisegajo tudi najbolj znani make up artisti in se ga tudi pogosto poslužujejo.

Prednosti?

  • Iskanje ‘popolnega’ rdečila je končano.
  • Privarčujemo čas in denar.
  • Ne moremo zgrešiti pri usklajevanju odtenka šminke in rdečila.
  • Videz je naraven in svež, kar pri rdečilih v prahu ni nujno tako.

Kako ga nanesti?

Zelo preprosto – kot katerokoli kremno rdečilo za lica. Več o tem, kam na lica ga nanesti, da bo videti lepo, si preberite v članku Kako nanesti rdečilo za lica, sicer pa je nanos nekaj najbolj preprostega: in sicer ga nanesete na ličnice in nato nežno zabrišete s prsti proti sencam. Pazite le, da dobro zabrišete robove, da ne bo kakih ostrih prehodov.

  • Izberite kremne in mat šminke, nikakor pa ne šmink s shimmrom (majhnimi bleščicami).
  • Če ste začetnice, se izognite tudi zelo obstojnim in pigmentiranim, saj se utegnejo prehitro fiksirati na koži in bo rezultat rdeč krogec na vsakem licu – lahko pa jih med prsti razredčite s kako kremo, preden jih nanesete.
  • Izognite se tudi preveč prosojnim in mokro sijočim – vsebujejo premalo pigmentov in so neobstojne, rezultat bo le masten videz ličnic.

Šminko pa je kot rdečilo za lica uporabila tudi Hannah Murray na modni reviji Topshop, ki uporabnicam svetuje: “Celoten videz kože obdržite kar se da svež in naraven. Če imate mastno kožo, nanesite matirajočo podlago in nepravilnosti zakrijte s korektorjem. Sama zelo zagovarjam isti odtenek šminke na licih in ustnicah, saj to da zelo uglajen monokromatski videz, ki je zelo moden. Kaj dosti drugega ne potrebujete, uredite le še obrvi in nanesite maskaro.”

PREBERITE TUDI: Top 5 mat rdečih drogerijskih šmink

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj