“Dolg las, vsake ženske okras,” se je glasila stara modrost. Danes seveda velja, da je množica možnih lasnih okrasov vsake posameznice mnogo večja; tudi krajši in drzno pristriženi lasje so lahko “vaš okras”, v vsakem primeru pa velja, da so najlepši lasje tisti, ki so hkrati tudi zdravi.

Skrivnosti vaših las

Lasje so sestavljeni iz beljakovin, za njihov lep videz pa sta pomembna tako zdrav življenjski slog, predvsem uravnotežena prehrana, kot primerna nega. Pomembno je, da las ne umivate prepogosto; enkrat do dvakrat tedensko povsem zadostuje. Če jih umivate prepogosto, z njih namreč sperete njihova naravna olja, zaradi česar postanejo lasje krhki, lomljivi in brez leska.

Prav tako bodite pazljivi pri sušenju las. Kadar je le mogoče, naj poteka naravno, brez uporabe sušilnikov za lase. Mokrih las nikoli ne češite enako kot suhih, temveč jih razčešite s prsti ali glavnikom s širokom razmakom med zobmi. Če jih želite med sušenjem oviti z brisačo, se odločite za takšno iz mikrovlaken ali pa jih zavijte kar z navadno bombažno majico. Mikrovlakna in bombaž sta namreč nežnejša in lahko preprečita cepljenje konic.

Zaupajte naravi

Tudi pri izdelkih, ki jih uporabljate, se čimbolj zgledujte po naravi. Če niste prepričani, ali so izdelki, ki jih želite uporabljati, kakovostni, lahko uporabite preprost trik: se denimo olje za konice las, ki vas zanima, vpije v vašo kožo na rokah? Če se ne, se prav tako ne bo vpilo v vaše lase, temveč jih bo le obtežilo.

Iz osrčja narave izvira tudi kozmetika Moroccanoil, katere zgodba se je začela pred nekaj leti, ko je Carmen Tal, pozneje soustanoviteljica podjetja, potovala po Izraelu, kjer je v lokalnem frizerskem salonu naletela na posebno oljno terapijo, ki se je izkazala za izjemno učinkovito. Olje, ki je sedaj osnovna sestavina vseh izdelkov Moroccanoil, se pridobiva iz jedrc arganovega drevesa in vsebuje ogromno količino vitamina E.

Za močne in zdrave lase

Pri skrbi za lase vam lahko pomagajo tudi znanstvena odkritja, ki izvrstno dopolnjujejo starodavne modrosti poznavanja narave. Tako sta ustanovitelja znamke Olaplex Dr. Eric Pressly in dr. Craig Hawker, vodilna svetovna strokovnjaka na področju materialov in kemije, izumila kemično sestavino, ki  brez silikonov in mineralnih olj obnavlja porušene vezi v laseh med in po kemični obdelavi. To pomeni, da lahko s pomočjo  te sestavine preprečite poškodbe las med barvanjem, saj pomnoži in obnavlja disulfidne vezi, ki se pretrgajo med barvanjem.

Skrivnostna formula, ki vpliva na zdravje ne le vaših las, temveč na vaše celotno življenje, pa se glasi: manj stresa. Upoštevajte jo vsakič, ko se želite obremenjevati zaradi stvari, na katere nimate vpliva, in se rajši spomnite, za kaj vse v svojem življenju ste hvaležni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj