Poletje je čas, ko pokažemo stopala. Seveda je nujno, da imamo stopala vedno urejena, preko celega leta, saj sta higiena in s tem lep videz stopal vedno pomembna, lepo pa je, če poleti za njih še dodatno lepo poskrbimo. Stopala so bila po mrzlem obdobju utesnjena v toplih nogavicah in škornjih, sedaj pa v odprtih sandalih končno lahko dihajo.

PREBERITE TUDI: Kako sami poskrbite za lepa in urejena stopala?

Če si vzamete čas za obraz in lase, si vzemite čas tudi za stopala. Po sezoni mrzle zime, ko smo stopala skrivali v topli obutvi, jim najprej privoščimo piling ali kopel in s tem odstranimo tudi mrtve delce kože in trdi del kože stopal.

Kopel

Pripravite si lahko domačo kopel. V toplo vodo stresite sol ali sodo bikarbono, lahko pa si privoščite rastrupljevalno kopel z jabolčnim kisom. Kis bo kožo omehčal in deloval antibakterijsko. Uporabite lahko tudi eterična olja.

Nohti

Vraščene nohte ali druge večje težave vsekakor uredite pri pedikerki, ki bo situacijo znala urediti. Če imate lepe nohte, pa jih poživite z živimi poletnimi barvami.

Vlaženje

Tudi koži na stopalih lahko včasih privoščite vlaženje. Uporabite kokosovo olje in si noge nežno zmasirajte. Ali še bolje; naj vam nekdo drug zmasira noge. Če boste stopalom redno privoščili kopel in vlaženje, bo tudi trde kože manj.

Bosa stopala

Včasih smo veliko več hodili bosi, s tem pa krepili stopala. Bosa stopala v stiku s tlemi ugodno vplivajo na telo, saj se tako bolj povežete z energijo s tal, neravna podlaga pa bo delovala kot akopresura. Hoja po kamenčkih, na primer, bo stimulirala točke na vaših stopalih, ki bodo ugodno vplivale na celo telo. Izkoristite čas dopustov in si privoščite boso hojo po plaži, dobro vam bo delo!

PREBERITE TUDI: Naravna rešitev za glivice na nohtih

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj