Očitno je torej, da je izguba hišnega ljubljenčka uničujoča za vse lastnike. Čeprav izgube hišnega ljubljenčka morda ne boste mogli popolnoma preboleti, se lahko s tem sprijaznite.

izguba

Žalujte, kot želite, pravijo strokovnjaki

Priročnika žalovanja ni, vendar se vsak človek na svoj način sooča z izgubo ljubljene osebe. Psihologinja o sprijaznitvi z izgubo hišnega ljubljenčka pravi: “Eden najboljših načinov je pogovor z ljudmi, ki so imeli podobne izkušnje. Občutek, da se morate z žalostjo soočiti sami, se na ta način zmanjša. V skupnosti in na spletu obstaja veliko podpornih skupin. Poslušanje ali branje izkušenj drugih ljudi, ki so preživeli podobne, težke čase, vam lahko pomaga, da se pomirite z izgubo.”

Kako naprej?

Psihiater pravi, da se lahko včasih žalost spremeni v fizične posledice. Pojasnjuje: “To se imenuje reakcija žalosti. Oseba lahko občuti izgubo spanja in apetita, slabo razpoloženje, postane pesimist itd. Zato strokovnjaki menijo, da je pomembno, da se z žalostjo soočimo, namesto, da jo potlačimo. Po žalovanju je naslednji korak korak naprej.”

Ste že slišali za Mavrični most?

Pesem Rainbow Bridge govori o posebnem kraju, kamor gredo vaši kosmati prijatelji, ko se njihov čas na zemlji izteče. Pesem ponuja obljubo skupnega jutri z vašim kosmatim prijateljem; ki bo trajal večno. Koncept mavričnega mostu izvira iz nordijske mitologije. 

Obeležite spomin na svojega hišnega ljubljenčka

  • Posadite drevo v imenu vašega hišnega ljubljenčka in opazujte, kako raste.
  • Ohranite stvari svojega ljubljenčka, kot so ovratnice, sklede ali igrače.
  • Uokvirite njihovo sliko in ji dajte posebno mesto.
  • Naredite album s slikami.
  • Priredite pogrebno slovesnost.

PREBERITE TUDI: Izguba boli. Kako pomagati?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj