To, da ljudje reagiramo na stvari okoli nas, je naš impulziven instinkt, ki izhaja še iz davnih časov naših prednikov. Del preživetja je bila hitra reakcija na vse, kar nam je grozilo in kar na nas ni vplivalo pozitivno.

PREBERITE TUDI: 5-minutni trik, s katerim si zvišate energijo

Del tega smo prenseli tudi v dandanašnje čase; ko se počutimo ogrožene, lahko prehitro reagiramo ali pa dovolimo, da negativna čustva zrušijo našo energijo. Zato imamo vedno občutek, da moramo nekaj storiti. Ta pristop pa ni najboljši. Ste pomislili, da bi bilo lahko drugače in bi s tem prihranili mnogo energije?Načrtovanje maščevanja, slaba volja, opravljanje in negativne misli ne vodijo nikamor.

Ne reagirajte. Bodite pasivni

Reagirajte kasneje. Dajte si čas in se pomirite. Določena situacija vam čez nekaj časa, ko jo lahko pogledate z distance, deluje popolnoma drugače. Če boste reagirali hitro, lahko tvegate nezrel odziv z vaše strani, kar bo povzročilo še večji konflikt in zmedo, vas pa bo to preplavilo z občutki jeze in tenobe. Ko trčite ob zid, ne silite skozenj. Najdite način, kako iti okoli. Najdite način ali rešitev, ki bo za vse boljša.

Najdite notranji mir

Občutek notranjega miru s samim seboj je resnično najbolj podcenjen občutek na svetu. Premalo se zavedamo, kako pomembno je, da smo pomirjeni sami s seboj. Eden izmed načinov, da dosežete notranji mir je, da ne reagirate na vsako neumnost, ki se zgodi okoli vas. In obratno; ko boste pomirjeni znotraj sebe, boste dovolj močni, da ne boste reagirali na vsako stvar prehitro in nezrelo.

Filtrirajte

Filtrirajte nepotrebno dramo in negativne občutke iz svojega življenja in se osredotočite na pozitivne stvari. Ko enkrat natrenirate misli, da grejo lahko ‘okoli zidu’ drame in ego ponosa, boste dosegli zadovoljstvo. Najboljša reakcija je včasih to, da ne reagiramo!

PREBERITE TUDI: Imejte svoje argumente med prepirom pod nadzorom

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj