Prvi topli sončni žarki, škornji, ki bodo do naslednje jeseni počakali v omari, težki plašči, od katerih ste se do nadaljnjega prav tako poslovili, pogled na prebujajočo se naravo, cvetoča drevesa in morda prenovljeno garderobo zelo jasno oznanjajo, da je bilo zimskega spanca dovolj in da smo pripravljeni na nov letni čas.

Pomlad je čas, ko smo znova bolj aktivni. Pogumno se podajamo v nove dni in rutino vse večkrat preženejo prijetna druženja, gibanje v naravi ter prijetno odkrivanje bližnje ali daljne okolice. V tem zagonu včasih pozabimo na svoj največji organ – kožo, ki nas uspešno ščiti v spremenjenih okoliščinah ter nas razveseljuje s svojim zdravjem in lepoto.

Koža spomladi potrebuje posebno nego

Tako kot v drugih letnih časih morate kožo na nego najprej pripraviti z odstranjevanjem odmrlih celic – seveda pa pri tem natančno preučite, kakšna kozmetika ustreza vaši starosti, tipu kože in trenutnim potrebam. Sledi hidratacija – ker se pozimi več gibamo v zaprtih in ogrevanih prostorih, koža takrat potrebuje več vlage. Morda boste morali zamenjati serum in kremo za lažjo različico, da vam ne bosta preveč obtežila kože. Tudi tu je ključnega pomena, da se ne zanašate zgolj na mnenje prijateljic ali sodelavk, temveč v široki paleti izbire izberete nekaj, kar bo koristilo vaši koži.

Šok za kožo

Spomladanske dni nam lahko zagrenijo tudi zamašene lojnice in neželeni madeži, ki so posledica srbečice in hormonskih sprememb. Vztrajajte pri čiščenju zjutraj in zvečer, čeprav je to včasih zaradi pomanjkanja časa težko, in uporabljajte kakovostno kozmetiko, ki si jo vaša koža v tem prehodnem času, polnem sprememb, nedvomno zasluži. Veliko izbire vam ponuja Lancome – njihova uspešna zgodba se z dokazanimi rezultati in pridihom prefinjenega francoskega šarma piše že več kot 80 let, ženske pa je njihova prva krema za obraz navdušila že davnega leta 1936.

Ne pozabite na zaščito pred soncem

Čeprav je res, da nas lahko sonce opeče kadar koli v letu (če smučate, to nedvomno veste, saj vas obrisi smučarskih očal na zimske počitnice spominjajo vsaj tako dolgo kot prijetni spomini na doživete trenutke), pa že samo dejstvo, da spomladi več časa preživimo na soncu, pomeni, da moramo znova paziti na zaščito pred sevanjem in kožo obvarovati pred prezgodnjim staranjem in spremembami. Faktor SPF 10, ki vas bo zaščitil pred sevanjem, vsebuje tudi tekoči puder Estee Lauder Double Wear z obstojnostjo do 15 ur, kar vam omogoča veliko svobode.

Z upoštevanjem zgornjih nasvetov v tem prelepem prehodnem času ne bo zasijala le vaša notranjost, temveč tudi vaša koža. Ohranite jo lepo in zdravo, saj vas spremlja skozi vse življenje. Skrbite zanjo, da bo sijala v vsej lepoti.

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj