Čiščenje pripomočkov za ličenje, kot so čopiči in gobice, je za mnoge eno najbolj zoprnih opravil. Sploh gobic, ki se jim tekoči puder zažre v vsako luknjico in jih je skorajda nemogoče temeljito opravi, ne glede na to, kako se mučimo.

Obstaja več načinov, kako temeljito očistiti makeup gobico, a eden izmed najbolj preprostih in hkrati učinkovitih, za katerega ne potrebujete nobenih dodatnih pripomočkov, je čiščenje s trdim milom.

Kaj potrebujete?

  • toplo tekočo vodo;
  • trdo milo.

Verjeli ali ne, trdo milo je veliko boljše za čiščenje gobic kot tekoče – s slednjim boste namreč res težko dobro oprali gobico in puder bo ostal na njej.

Postopek

  1. Dobro zmočite gobico, da se prepoji z vodo in napne.
  2. Začnite jo pod tekočo vodo intenzivno drgniti ob trdo milo, da milo pride res v vsako ‘poro’ gobice. Ne bodite preveč nežni, saj je potrebno tudi nekaj pritiska, da se gobice res prepoji z milom in da masaža ob milo odstranjuje puder.
  3. Gobice temeljito sperite, da res ne ostane kaj mila v njej, ki bi ob nanašanju pudra lahko zašlo in ostalo na vašem obrazu. Ob iztiskanju vode iz gobice mora biti voda popolnima čista.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj