Čiščenje pripomočkov za ličenje, kot so čopiči in gobice, je za mnoge eno najbolj zoprnih opravil. Sploh gobic, ki se jim tekoči puder zažre v vsako luknjico in jih je skorajda nemogoče temeljito opravi, ne glede na to, kako se mučimo.

Obstaja več načinov, kako temeljito očistiti makeup gobico, a eden izmed najbolj preprostih in hkrati učinkovitih, za katerega ne potrebujete nobenih dodatnih pripomočkov, je čiščenje s trdim milom.

Kaj potrebujete?

  • toplo tekočo vodo;
  • trdo milo.

Verjeli ali ne, trdo milo je veliko boljše za čiščenje gobic kot tekoče – s slednjim boste namreč res težko dobro oprali gobico in puder bo ostal na njej.

Postopek

  1. Dobro zmočite gobico, da se prepoji z vodo in napne.
  2. Začnite jo pod tekočo vodo intenzivno drgniti ob trdo milo, da milo pride res v vsako ‘poro’ gobice. Ne bodite preveč nežni, saj je potrebno tudi nekaj pritiska, da se gobice res prepoji z milom in da masaža ob milo odstranjuje puder.
  3. Gobice temeljito sperite, da res ne ostane kaj mila v njej, ki bi ob nanašanju pudra lahko zašlo in ostalo na vašem obrazu. Ob iztiskanju vode iz gobice mora biti voda popolnima čista.

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj