Ko se nam le nekaj dni po lakiranju začne luščiti lak za nohte, praviloma menimo, da gre preprosto za lak za nohte slabe kakovosti. Pa vendar to ni nujno razlog – morda pri lakiranju same delamo kake napake, ki botrujejo slabi obstojnosti laka.

Veliko je namreč odvisno od priprave nohtov pred lakiranjem; samega nanosa laka in tudi vzdrževanja. Drug pomemben dejavnik so zdravi nohti – če so naši nohti zelo mehki, se plastijo ipd., je logično, da lak ne bo dolgo zdržal, saj so preprosto slaba podlaga.

Priprava nohtov

  1. Nohte vedno pilimo ko so popolnoma suhi. Mokri nohti so veliko bolj izpostavljeni poškodbam, saj voda ločuje plasti nohtne ploščice in lahko povzroči luščenje. Piljenje mokrih nohtov dejansko poškoduje nohte.
  2. Ne polirajte površine nohtov prepogosto, saj s tem stanjšate in oslabite noht.
  3. Za čim daljšo obstojnost laka za nohte morajo biti vaši nohti pred nanosom popolnoma suhi – tako vode kot tudi morebitnih ostankov krem, olj za obnohtno kožico ipd. Idealno je, da pred lakiranjem roke dobro umijete in počakate nekaj minut, da se nohti popolnoma posušijo; ali pa jih pred nanosom laka obrišete z vatko, namočeno v alkohol ali odstranjevalec laka za nohte.
  4. Poskrbite, da imate dobro pilico za nohte, saj je ta nujna, da se pri piljenju ne poškoduje noht – nepoškodovan noht pa je osnova za trajno manikiro.

Kako preprečiti luščenje laka za nohte?

  1. Ključ do brezhibne in trajne manikire je nanašanje tankih plasti laka za nohte. Če se vam je lak zgostil, ga razredčite z razredčilom za lak za nohte (odstranjevalci laka niso primerni v ta namen). Kajti debelejša, kot je plast laka, dlje časa se suši in čeprav površina morda deluje dovolj suha, je lahko spodaj še mehak, kar vodi v razpackano manikiro; lahko pa pripelje tudi do mehurčkov.
  2. Preden nanesete novo plast, počakajte, da je prva popolnoma suha. Postopek lahko pospešite s fenom.
  3. Ko so vse plasti laka res popolnoma suhe – bolje je počakati dlje časa kot manj, lahko tudi več ur – nanesite kakovosten nadlak in počakajte, da se res dobro posuši.

Kako še podaljšamo obstojnost manikire?

  1. Pri pomivanju posode in opravljanju drugih gospodinjskih opravil VEDNO uporabljajte gospodinjske rokavice.
  2. Kot nadlak uporabite UV/LED lak: vsi vemo, da uporaba UV/GEL lakov za nohte manikire močno zmanjša luščenje laka, podaljša obstojnost in da izjemen lesk. UV/LED nadlak lahko uporabite tudi preko navadnih lakov za nohte – preprosto ga nanesite kot navadni nadlak in nato posušite pod UV/LED lučko.

PREBERITE TUDI: Od cene do kakovosti in trajanja: vodnik po vseh vrstah manikire

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj