Ampak ups … oči so bile večje od želodca in sedaj se bojite, da se bodo pokvarile. Kako jih shranjevati, da bodo zdržale čim dlje časa?

Shranjujte jih v hladilniku

Četudi v trgovinah jagode hranijo izven hladilnika, jih vi hranite v hladilniku, saj so zelo hitro pokvarljivo sadje. NIKAR ne odstranjujte pecljev, temveč jih le čim prej prestavite iz plastične embalaže v stekleno ali keramično. Priporočljivo je, da jo pred tem obložite z listom papirnate kuhinjske brisače. Prestavljajte eno po eno in jih ne pretresite, da jih ne poškodujete, saj se bodo na poškodovanih mestih začele nemudoma kvariti.

Operite jih tik preden jih boste zaužili

Seveda je najbolj zdravo oprati sadnje in zelenjavo čim prej – tako zato, da se jo da čim prej ven in strupene plastike, kot tudi da se čim hitreje odstrani pesticide. A jagode so izjemno občutljive, zato je vseeno bolje, da jih operete šele tik pred zaužitjem. Močno namreč vpijajo vodo in kaj hitro lahko začnejo plesneti – četudi jih boste zelo dobro posušili.

Da boste kar najbolje odstranili pesticide, če niste dobili jagod ekološke pridelave, pa si pomagajte s tem trikom.

Vseeno jagode pojejte čim prej, saj tudi v hladilniku ne bodo zdržale več kot največ teden dni.

Nasvet

Ste tako pretiravali pri nakupovanju, da jih nikakor ne boste mogli pojesti? Nič zato, lahko iz njih naredite slastno jagodno sladoledno torto!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj