Vlažni čistilni robčki so nadvse uporabni poleti ob visoki vročini in na potovanjih, nekateri pa jih uporabljajo kar za vsakodnevno nego kože. Mnogo deklet naredi to napako, da po čiščenju obraza z robčki kože ne sperejo z navadno vodo; voda je namreč tista, ki je še vedno najboljša prijateljica koži, tako ali drugače.

PREBERITE TUDI: Miti in resnice o negi kože

Vlažilni robčki vsebujejo čistilna sredstva ter konzervanse, ki skrbijo, da ostanejo vlažni, brez, da bi se pojavile glivice ali bakterije. Čistilne snovi, kemikalije, emulgatorji in konzervansi lahko dražijo kožo. Običajno ti robčki niso najbolj uspešni pri odstranjevanju trdovratnih ličil, tako da se povsem lahko zgodi, da umazanijo le razmažete po obrazu in polnite pore z umazanijo. Paziti je potrebno tudi na razliko med robčki za čiščenje kože na obrazu in med robčki, ki odstranjujejo ličila. Če jih že uporabljate, si zagotovite prave.

Kako dobro izdelek koža prenaša, je seveda odvisno od vsake posameznice posebej (in preostale nege kože), nekaterim lahko omenjeni robčki povsem odgovarjajo. Nujno pa je, da si po čiščenju obraz splaknete z navadno vodo, da odstranite snovi, ki lahko kožo pretirano izsušijo.

PREBERITE TUDI: Napake, ki jih delate, ko si čistite obraz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj