… da si jih zapisujte, niso vedno lahki. In ne v smislu, da v življenju nimate za kaj biti hvaležni, ker to imate. Sama hvaležnost včasih postane prevelika, ker se nam zdi, kot da se zaradi pisanja seznama silimo in vse skupaj gre v napačno smer in ne deluje.

Morda se vaš um preveč osredotoča na stvari, ki gredo narobe. Ali pa mislite, da ste grozna oseba, ker se ne počutite hvaležni za stvari, za katere bi morali biti hvaležni – stvari, kot so družina, prijatelji, hrana, streha nad glavo itd.. Če se tudi vam zdi težko redno prakticirati hvaležnost, imamo nekaj preprostih nasvetov o hvaležnosti, ki vam bodo morda to delo olajšali.

Pomislite na stvari, ki vam prinašajo blaženost

Namesto da bi seznam oblikoval kot stvari, za katere ste hvaležni, zapišite tri stvari, ki so vam polepšale dan. Če je potrebno, pomislite na stvari, zaradi katerih je bil vaš dan rahlo znosen. To pomeni stvari, kot so uživanje v novi oddaji, iskanje nove najljubše pesmi, branje dobre knjige, pogovor s prijateljem ali napredek pri projektu.

Napišite svoj seznam ob koncu dneva

Namesto tega, da zjutraj napišete svoj seznam, je veliko bolje, da ga napišete ob koncu dneva, ker lahko razmišljate o dogodkih dneva, s kom ste komunicirali in o majhnih stvareh, ki so vas razveselile.

Izpustite ‘moram’

Če se boste prisilili, da boste za nekaj poskušali biti hvaležni, se ne boste počutili bolje. Na primer, če v določenem trenutku nimate dobrega odnosa s svojo družino in poskušate prisiliti sebe, da se počutite hvaležni za svojo družino, ne boste naredili prav nič. Namesto tega se osredotočite na stvari, zaradi katerih se resnično dobro počutite. Opustite tisto, za kar mislite, da bi se morali zahvaliti.

PREBERITE TUDI: 3 budistični menihi učijo, kako prakticirati hvaležnost

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj