… da to poveste svojemu nadrejenemu. Seveda je težko, vendar če se boste zadeve lotili na pravilni način, vas ne bi smelo biti strah – stvari ne morete poslabšati, lahko jih le izboljšate. V najslabšem primeru lahko službo izgubite, ampak saj si tako ne želite dolgoročno ostati na delovnem mestu, ki vas dela nesrečne, ali pač?

Naredite seznam

Naredite seznam stvari, ki vas na delovnem mestu delajo nesrečne. So to morda slabi odnosi med zaposlenimi, prepih, slaba komunikacija, preslabo podana navodila … razlogov je lahko nešteto. Zapišite si vse in dobro premislite, če so to vzroki, ki so krivi za vaše nezadovoljstvo.

Prosite za sestanek

Ko je seznam dokončan in ste prepričani, da je to prava stvar, potem vljudno prosite za sestanek z nadrejenim.

Bodite iskreni

Na sestanku bodite iskreni, pazite le, da ne boste preveč negativni. Izrazite zaskrbljenost in povejte, kaj se vam dogaja. Ne smete tarnati, ampak predlagajte rešitve.

Prosite za pomoč

Nadrejeni je za vas tam, da vam pomaga, ko se znajdete v stiski. Če ne ugodi vašim rešitvam, ga prosite za pomoč. Naj bo sestanek pogovor in ne monolog, videli boste, da so tudi vaši nadrejeni le ljudje, ki si ravno tako želijo, da so zaposleni srečni na delovnih mestih.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj