Se vam je že zgodilo, da ste se preko spleta dogovorili za zmenek in se ga blazno veselili, vendar v praksi ni šel najbolje zaradi enega od naslednjih razlogov: bil je manjši, kot je bilo navedeno v njegovem profilu, v živo je izgledal popolnoma drugače kot na fotografijah, preko klepetalnika je bil zelo zgovoren, zmenek pa je bil hujši kot puljenje zob? Tako kot me rade zatajimo ali omilimo svojo težo, moški ponavadi pretiravajo o svoji višini in včasih tudi lažejo o svojem poklicu.

Laži bi lahko razvrstili v dve glavni kategoriji. Prva kategorija so laži, povezane s samoprezentacijo. Če se nekdo želi prikazati bolj privlačnega, bi lagal o tem, kako pogosto obiskuje fitnes. Ali če je oseba na drugi strani verna, bi se lahko lagal o tem, kako pogosto bere Sveto pismo. Ko na spletnih portalih naletimo na človeka s podobnimi interesi, smo navdušene, kajne?

PREBERITE TUDI: Intima v partnerskem odnosu

Druga kategorija laži je povezana z razpoložljivostjo, oziroma izgovori, zakaj se ne morete srečati, na primer izgovor o pokvarjenem telefonu. Sicer so te laži relativno vljuden način, da se izognemo zmenku. Ni nujno, da smo zato slaba oseba, nas pa lahko rešijo pred katastrofo napačnega zmenka ali da bi izpadli kot vedno dostopni ali obupani.

Če ste odprti za možnost, da preko spleta najdete bodočega moža ali ženo, morda uporabite le zmerno količino koristnih laži (če res ne gre drugače). Namreč, lahko spoznate princa na belem konju in kaj kmalu vas bo prešinila misel kaj pa če laže, tako kot jaz. V trenutku bo princ izginil. Ostal bo samo še konj. In še ta ne bo bel.

PREBERITE TUDI: Seks za eno noč: kaj se dogaja v naših možganih?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj