… bi dolgolaske svoje lase najraje strigle bolj poredko, da bi imele daljše lase. Vemo, da je potrebno pogosto postriči konice las, saj tako lasje ohranjajo lepši in bolj zdrav videz.
 
 
Strokovnjaki si niso ravno enotni, prav tako ne naš širni splet. Dejstvo pa je, da je količina striženja odvisna od stanja naših las. 
 

Dolgi in srednji lasje

 
Za dolge in srednje lase naj bi veljalo pravilo okoli 10-ih tednov, v kolikor želite sproti odstranjevati slabe konice in obdržati dolžino las. 
 

Kratki lasje

 
Ljudje s kratkimi pričeskami želijo običajno svojo obliko obdržati, zato morajo lase striči pogosteje in sicer na 4 do 8 tednov. 
 
Dejstvo pa je, da so le lepi lasje privlačni lasje. Če vaši lasje niso več zmožni biti hkrati sijoči in dolgi, potem je čas za striženje. Le tako lahko lasem privoščite novo energijo in svežino in jim odstranite stari in poškodovani del. 
 

Ste že slišali za striženje po luninem koledarju?

 
Vpliv Lune naj bi bil velik. Dokazano je, da je zaslužna za plimo in oseko, kar pomeni, da vpliva na ogromne količine morske vode, ki jih dnevno premika. Malo manj dokazano, a povsem verjetno vpliva tudi na ljudi in ostale dogodke po svetu. Je možno torej, da vpliva tudi na rast las? Mnogo je ljudi, ki prisegajo na striženje po luninem koledarju:
 
 

Čas, ko luna 'raste' (od prazne do polne lune):

  • Če se boste odločili za striženje v tem času, vam bodo lasje rastli hitreje.
  • Negovalni tretmaji so učinkovitejši.
 

Čas, ko luna 'pada' (od polne do prazne lune):

  • Lasje rastejo počasneje, zato je primeren za striženje tistih, ki želijo upočasniti rast las.
  • Primeren čas za barvanje las.

Kaj pravite, je to resnica ali mit?

PREBERITE TUDI: Rešite poškodovane lase s tole domačo masko

Foto: Pixabay

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj