Marsikdaj pa malce barve dobimo tudi mimogrede in nehote. In ko je zagorel ten tu, ga želimo seveda obdržati čim dlje časa. Kako?

1. Vlažite kožo

Po vsakem prhanju poskrbite, da kožo navlažite in nahranite s kakovostnim mlekom, maslom ali losjonom za telo. Če uporabljate olja ali masla, jih nanesite še na rahlo vlažno kožo, ostale izdelke pa takoj po brisanju, s tem ‘zaklenete’ vlago v kožo, da bo še bolj navlažena, napeta in sijoča. Idealno je, da izdelek vsebuje čim več antioksidantov, pomirjajočih sestavin ter naravnih vlažilcev in maščob. Še posebej prijatni so izdelki z vonji, ki spominjajo na morje; torej z vonjem kokosa, vanilije in tropskih sadežev.

2. Ne uporabljajte pilingov, piling rokavic in gobic in izdelkov s kislinami

Zagorela je najbolj vrhnja plast kože in bolj ko odstranjujete odmrle celice, hitreje s tem odstranjujete tudi barvo. Zato se v tem obdobju čim bolj izogibajte uporabi pilingov in raznih rokavic in gobic za prhanje – kakršnokoli drgnjenje kože pomeni tudi odstranjevanje zagorelosti.

3. Izogibajte se dolgim in vročim kopelim

Poleg tega, da kožo izsušujejo (ponovno: vlažite kožo!), da je videti kot suha sliva, daljše namakanje tudi omehča kožo in hitreje pride do luščenja zgornje plasti in torej zmanjševanja zagorelosti.

4. Pijte dovolj tekočine

Koža je sicer zadnja, kjer se pozna premalo tekočine, saj najprej trpijo vsi notranji organi, a vseeno je pomembno, da pijete dovolj tekočine. To pa ne pomeni sokov in sladkanih gaziranih pijač, temveč vode in zdravih, shujševalnih, antioksidativnih in očiščevalnih čajev kot so zeleni, beli, mate in koprivin čaj.

5. Poudarite ten!

Kako? Preprosto: z bolj mastnimi negovalnimi izdelki in takšnimi, ki vsebujejo shimmer, torej mikro drobne delce bleščic. Pri tem pazite, da izberete takšne, ki vsebujejo res drobne delce, da je videti, da ima koža lastni sijaj, in ne takšnih, ki vsebujejo bleščice. Pri uporabi mastnih izdelkov pazite, da jih ne nanesete preveč – kot omenjeno, jih nanašajte na še rahlo vlažno kožo in na tanko.

Drugi način pa je uporaba oblačil, ki poudarijo zagorelost: to so npr. bela, krem (smetanasta), koralna, turkizna, rumena in podobne.

PREBERITE TUDI: Je sonce res tako škodljivo ali: kaj v resnici povzroča raka?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj