Enako velja za zakonsko zvezo. V določenem trenutku ste morda bili zaljubljeni. A sčasoma se stvari spremenijo in tudi okoliščine se razvijajo. Ločitev lahko resno škoduje obema partnerjema. Če pa imate otroke, tudi oni ne bodo izvzeti. Otroci so nedolžni. Za podporo in nasvet se obrnejo na starše. Toda ko vidijo, da se starša ločujeta, morda ne razumejo zapletenosti razmerja in imajo občutek, kot da njihov svet propada. Kako pomagati otroku v takšnem primeru?

Ničesar ne prekrivajte

Morda so nedolžni, a vedo, kdaj vam je težko. Zato bodite iskreni s svojimi otroki. Povejte jim resnico in ne poskušajte biti tolažljivi. Prej ko bodo vedeli, manj boleče bo zanje.

Sporočite jim, da so ljubljeni

Če ste iskreni do otrok, še ne pomeni, da spregledate njihova čustva in razočaranje. Izjemno pomembno je, da jim izrazite svojo ljubezen. Pomagajte jim razumeti, da nič od tega ni bila njihova krivda, in jim zagotovite, da se bo vse postavilo na svoje mesto.

Naj bo miren postopek

Nikoli se ne prepirajte pred svojim otrokom. Ne glede na to, kako ste zaskrbljeni, lahko prepiranje pred njim močno vpliva na njegov um in tudi na duševno zdravje. 

Dogovorite se tako, da bo najbolje za otroka

Če ste se skupaj z zakoncem odločili za ločitev in v mirnih odnosih, je naslednji korak iskanje učinkovitih načinov so-starševstva. So-starševstvo je, kadar ločeni starši prevzamejo enake odgovornosti za svojega otroka. Če se želite prepustiti učinkovitemu soroditeljskemu odnosu, potem morate pustiti zamere in jezo na satrani ter vlagati v otrokov razvoj.

PREBERITE TUDI: Zakaj ženske zapustijo moške, ki jih ljubijo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj