Mnoge si jo zato režejo, a posledica je pogosto še bolj neestetska – krvaveča kožica, ki se lahko celo vname. Kako torej odstraniti odvečno obnohtno kožico, ne da bi jo morale postriči, odrezati?
Pravzaprav zelo preprosto.
 

Kaj potrebujete?

 • odstranjevalec obnohtne kožice;
 • paličico za potiskanje kožice;
 • grobo pilico;
 • olje ali kremo za nego.


Postopek

 1. Če imate res zelo zadebeljeno kožico, jo najprej previdno popilite z grobo pilico v ta namen je izvrstna Essence pilica s 4 plastmi – uporabite najbolj grobo. Pri tem bodite previdne, da ne boste poškodovale nohtov.
   
 2. Nato nanesite plast odstranjevalca obnohtne kožice in pustite 2 do 5 minut – odvisno od količine in zadebeljenosti obnohtne kožice.
   
 3. Z leseno paličico (večinoma so poimenovane 'orange stick') potiskajte kožico nazaj in z njo hkrati malo drgnite po kožici, da odstranite odmrle dele.
   
 4. Pod tekočo vodo odstranite ostanke odstranjevalca kožice in preostanke odmrle kožice – najbolje delujejo kar nohti, s katerimi postrgate še preostanke kože.
   
 5. Nanesite negovalno kremo ali olje (za obnohtno kožico, roke, ali pa losjon za telo).
   
 6. Skrbno in natančno nalakirajte nohte.

 

PREBERITE TUDI: Kako sami poskrbite za lepa in urejena stopala?

 

Nasvet

Za ohranjanje lepe in negovane obnohtne kožice in videza rok, kožico redno odstranjujte. Glede na to, kako hitro vam raste, jo odstranjujte po potrebi: nekje enkrat na 10 dni pa do dvakrat tedensko.
Enak postopek izvajate na stopalih.
loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj