…  in gospodinjska opravila vam niso tuja. Pa ste kdaj pomislili, da bi morali očistiti tudi svoj um? Dnevno prejmemo na tisoče informacij, ki polnijo našo glavo, po nekaterih podatkih naj bi šlo preko enega dne skozi na skozi naš um 50.000 do 70.000 misli.

PREBERITE TUDI: Nasveti, kako imeti izjemno produktiven dan in postoriti vse naloge

Če bi bila vsaka misel beseda, bi imeli dovolj materiala, da bi spisali knjigo. Vsak dan! Dnevno naše misli begajo sem in tja, svoje naredijo tudi informacije iz zunanjega sveta in večopravilnost. Biti umsko zaposlen pa ne pomeni biti tudi produktiven. Našo glavo je treba torej sem in tja tudi očistiti. Dnevno moramo namreč sprejeti toliko odločitev, da smo od tega že utrujeni. Tako kot moramo organizirati omare, moramo organizirati tudi misli.

Kako narediti miselno inventuro?

Da boste imeli jasne misli, za pravilno sprejemanje odločitev, jih morate najprej zbrati. Da boste neko odločitev lahko sprejeli, se morate najprej od nje oddaljiti. Stvari moramo pogledati z distance. Da bi to dosegli, zapišimo stvari na list papirja. Vsaka odločitev, dokler ni sprejeta, ni odločitev, temveč je le misel. Misli pa nam zlahka uidejo. Če stvari zapisujemo, imamo boljši občutek nadzora.

Osredotočite se na eno stvar naenkrat. Če vam misli begajo, ali se nečesa spomnite, to zapišite na papir, ki ga imate pred seboj in jo preverite kasneje, ko boste imeli čas. Po službi svoj um umirite tako, da zapišete stvari, ki jih imate za postoriti. Tako boste imeli večji občutek nadzora. Nato se odpravite na sprehod v gozd, meditirajte ali se ukvarjajte s stvarmi, ki vas veselijo.

PREBERITE TUDI: Skrivni razlog, da nikoli ne naredite vsega s seznama opravil

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj