Ko pride deževen dan zmeraj na veliko iščem primerno obutev, ki bi zadovoljila mojo zaščito in željo po urejenem. Gumijasti škornji so rezervirani le za brezskrben sprehod pod deževnimi krošnjami, zato so zadnje primerno odkritje postale superge. Časi, ko so ponujali le enobarvno udobno obuvalo je že zdavnaj mimo in tako nas na policah čakajo raznobarvni primerki, ki jim lahko rečemo, da so lep in urejen dodatek.

superge 

Superge so ženske začele nositi v 70. letih, ko so želele postati emancipirane in neodvisne. Sedaj pa so jih ponovno postavile na ulice modne ikone, ki jim kaj rade sledimo. Sicer pa zakaj tokrat ne bi še same ubrale iste poti. Superge nam ponujajo udobno pešačenje na nakupovalnem maratonu ali obisku najbližje tržnice. Tako smo modno osveščene brez žuljavih nog ali krčev v mišicah zaradi visokih pet, ki jih ne želimo obuti prav vsak dan.

carrie_bradshaw_superge

Skoraj vse športne znamke ponujajo žensko obuvalo, ki je praviloma ožje in manj robustno, a še zmeraj udobno. Nošnja le-teh je postala globalna in izdelek, ki ga je mlado dekle kupilo v New Yorku, lahko nekdo drug kupi v Ljubljani ali naroči v spletni trgovini. V ospredju so znamke: Nike, Puma, Adidas in posledično še dizajnerska imena kot sta Yohji Yamamoto za Y-3 in Stella McCartney, ki ima svojo lastno športno linijo znotraj Adidas pokroviteljstva.

Gotovo niste pozabile na Converse platneno obuvalo, ki smo jih nosile v gimnazijskih časih in so pred kratkim ponovno prišle na plano. Tokrat drznejše, barvitejše in z veliko manj sramežljivimi odtenki, kot smo jih imele me. Čeprav v črni ali popolnoma beli ne moremo zgrešiti, bomo lepše zaokrožile naš izgled v srebrnih ali zlatih odtenkih.

svetlece_superge

3 KOMENTARJI

  1. Simpatičen članek :). Tudi sama pogosto hodim v službo v allstarkah, v vrečki pa nosim bolj elegantne oziroma za službo primernejše čeveljce in se v pisarni preobujem, za domov pa spet udobnejše na noge. Očitno nisem edina ;).

  2. navdušil me je že takoj naslov, nato seveda tudi vsebina :). sama že leta zapriseženo krmarim naokrog po mestu (tudi) v supergah, najljubše so mi Nike v metallic barvah, ki jih (kot si napisala, Petra) kombiniram na marsikaj. ravno te dni sem začela razmišljati o novem paru, ki bi me spremljal skozi jesenske dni … 😉

  3. Ko nisem v sandalih ali škornjih, sem obvezno in stalno v supergah. Izbiram metalik odtenke in manj robustne modele, da jih lahko nosim tudi na krila. Čez komot ga ni 🙂 K sreči je izbira dovolj pestra.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj