Sama sodim med tiste, ki se striktno držijo rjave palete senčil, ker so "varne", klasične in poudarijo naravne poteze; barve mi na vekah delujejo pretežko. Vsake toliko pa se naveličam enih in istih odtenkov, zato sem se odločila, da vsakdanji videz popestrim z dodatkom živih barv – a na subtilen način. Predstavljam vam nekaj možnosti, ki jih lahko preizkusite, če si tudi sami želite spremembe in bi se radi poigrali z barvami.

Opomba: Na vseh fotografijah imam enako osnovno senčilo (zeleno-rjav duochrome), spreminjala sem le pozicijo barvnih akcentov in tako vsakič dobila drugačen efekt.

1. Zunanji rob zgornje veke

Na mesto, kamor bi navadno nanesli temnejšo barvo, ki bi ustvarila globino, nanesemo poljubno barvo. S čopičem vlečemo od roba trepalnic proti notranjosti, da dobimo lep prehod. Da ne bo barva prevladala, pazimo, da jo nanesemo največ do tretjine, lahko tudi samo do četrtine veke.

2. Notranji kotiček zgornje veke

Namesto običajne svetlečega kremnega senčila, ki nam v tem predelu ustvari videz bolj odprtih oči, uporabimo svetlečo barvno alternativo. Tako bomo ohranili svež videz, hkrati pa ustvarili bolj dinamičen rezultat.

3. Notranji kotiček spodnje veke

    Pri obrobljanju spodnjih trepalnic, enako kot prej, najsvetlejši odtenek zamenjamo z barvo. Priporočam mat ali satenasta senčila, saj bi preveč bleščeča lahko poudarila gubice, če jih imate. Pazimo, da ne gremo predaleč od kotička oči, dovolj je že minimalen nanos, da dosežemo željeni efekt.

4. Zunanji rob spodnje veke

Temno barvo, s katero bi drugače definirali ta predel, naj nadomesti živahna barva. S tankim čopičem jo potegnemo od zunanjega roba proti notranjosti, podobno kot pri zunanjem robu zgornje veke, da dobimo mehkejši videz. Če ste namesto senčila navajeni uporabljati eyeliner na veznici, klasičnega črnega nadomestite z barvnim.

5. Eyeliner na zgornji veki

Nanesite ga na zasenčene ali gole veke tik ob trepalnicah. Poskusite ustvariti čim tanjšo črto z ozkim prirezanim čopičem za minimalen, a vseeno drugačen videz, ali pa debelejšo črto za bolj izrazit rezultat. Z njim lahko popestrite tudi klasični smoky eye. Če nimate barvnih eyelinerjev, si lahko pomagate tako, da uporabite senčila, ki se mešajo z vodo (najbolje se obnesejo mineralna); na ta način boste dobili ogromno novih možnosti.

6. Barvne trepalnice

Barvne maskare so poleti vedno modne, dobi pa se jih tudi že v veliko različnih barvah. Nanesite na zgornje trepalnice po celi dolžini ali samo po konicah; samo na spodnje trepalnice za podoben učinek, kot pri senčilu na spodnji veki; če si želite opaznejšega efekta, nanesite kar na oboje.

S temi načini lahko nosite veliko barv – tudi tiste, ki vam ne bi pristajale najbolje, če bi jih nanesli po celotni veki, ali pa tiste, ki se vam zdijo preveč intenzivne. Pomembno je le, da se držite ene barve, ki jo boste izpostavili, ostalo naj ostane nevtralno; tako bo tista barva prišla bolje do izraza.

Naštete metode so tudi priročen način, kako povezati ličenje z barvo oblačil. Pogosto lahko deluje premočno, če nosimo tako na očeh kot na majici enako barvo; z premišljenim in diskretnim nanosom barve pa bomo naš izgled povezali v smiselno celoto.

Kontakt

9 KOMENTARJI

  1. Super članke, ravno danes zjutraj sem prakticirala prvo varianto z modro. Tako, da sem prav vesela še ostalih idej, da ne bo vedno vse tako nevtralno.

  2. Danes sem poskusila tole varianto z barvo v notranjem kotičku zgornje veke in je SUPER! 🙂 Sploh nisem pomislila na to – hvala Vesna! 🙂 Tvoje objave so mi vedno zelo všeč in velikokrat me prebudijo, da preizkusim še kaj izven svoje običajne “comfort zone” rutine.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj