To v bistvu pomeni, da morate poleg svojih obveznosti v službi opraviti še dodatno delo, ki bo prispevalo k uspehu podjetja in olajšalo delo sodelavcu. Kako se lahko napreduje v podjetju, kot je Krka iz Novega mesta, smo vprašali direktorja kadrovskega sektorja dr. Borisa Dularja, ki nam je zaupal: “V Krki je pogoj za napredovanje predvsem ocena uspešnosti pri delu, ocena potenciala sodelavca glede na zahteve dela ter dodatna znanja in usposobljenost na njegovem delovnem področju.” Zato je dobro, da se v službi, ko vam zaupajo nov projekt ali novo delovno nalogo, resnično potrudite in jo nadpovprečno uspešno izpeljete, ne glede na čas, ki ga morate zaradi nje preživeti na delovnem mestu, saj nikoli ne veste, kdo vas opazuje. Vašo zavzetost in delavnost si bodo zapomnili. Skrbite predvsem za to, da drugi opazijo učinek vašega dela. Vedeti moramo, kaj zmoremo in česa ne. Naučite se ustvarjati nove priložnosti in zmagati. “Ni treba, da imate šefa radi, morate pa ga spoštovati. Ne ukvarjajte se z govoricami in čenčami. Svojih neuspehov ne valite na druge. Imejte do vseh enak odnos. Ne kritizirajte stvari, dejavnosti, prepričanj, ki so nadrejenemu blizu. Prodajajte, ne vsiljujte svojih zamisli. Izogibajte se besedam “ne morem” in “ne da se mi”. Seveda pa tudi ne smete vedno za vsako ceno popuščati in se umikati. Povejte svoje mnenje in ga zagovarjajte – seveda na sprejemljiv način,” pojasnjuje Radovan Kragelj.


Boris Dular, direktor kadrovskega sektorja, Krka, d.d.

Boris Dular, direktor kadrovskega sektorja, Krka, d.d.


Uporabite svojo predanost, zaupanje in strast v svoje delo!

  • Okrepite se z znanjem, usmerjenostjo in učinkovitostjo! To pomeni, da morate biti pripravljeni na vsako novost, ki je prišla v vaše podjetje, in pokazati, da ste zainteresirani se to tudi naučiti.
  • Naredite več, kot od vas zahtevajo! Ne pritožujte se nad količino dela in nad količino delovnih ur, ki jih opravite, čeprav seveda mora to biti v mejah normale in v mejah, ki ste jih sami možni izpeljati. Ta nasvet je eden najpomembnejših za napredovanje.
  • Bodite ciljno naravnani! Ko si zastavite cilj ali sprejmete novo nalogo, to izpeljete do konca.
  • Obravnavajte izzive kot priložnost, da bi izstopili iz povprečja in zablesteli! Vsaka nova priložnost je pravi čas za dokazovanje vaših sposobnosti.
  • Opravite delo, ki ga opravlja vam nadrejeni. S tem se lahko zapišete pri njem kot dober delavec in vam bo za opravljeno delo tudi hvaležen. Če želite poseči po stopnički višje, pa boste morali opraviti tudi nalogo, projekt z njihove ravni, kar pomeni še več dela ter truda, kot ste ga vložili do zdaj.
  • Ne pritožujte se nad zahtevnostjo delovne naloge, kako da ste se namučili z njo, niti se ne pritožujte nad tem, da je vaša naloga težja od nalog vaših sodelavcev. Zanima jih le končni rezultat.
  • Predanost je pri napredovanju lahko zelo pomembna, sledita ji ustrežljivost in izstopanje iz povprečja množice.
  • Ključ do vašega kariernega uspeha in napredovanja je uspešna samopromocija! V današnjem svetu, ki hitro napreduje, ne morete čakati, ali se bodo vaši nadrejeni odločili ponuditi vam napredovanje. Narediti in izvesti morate dober samopromocijski načrt, s katerim boste poudarili svoj prispevek v uspehu in razvoju podjetja, saj nočete, da vas pri naslednji možnosti za napredovanje spet spregledajo.
  • Odločno povejte svojemu vodilnemu, da ste pripravljeni nadgrajevati svojo kariero. Povejte to šefu, kadroviku in sodelavcem. Izpolnjujte svoje obljube in korektno opravljajte dodeljene delovne naloge, saj vaše ambicije in cilje podpirajo le vaša dejanja.
  • Bodite proaktivni! Brez tvornega in včasih celo nekoliko agresivnega pristopa do svoje kariere in potencialnega napredovanja boste verjetno izgubili naslednjo priložnost za napredovanje.


Merila za napredovanje so različna, predvsem so odvisna od vodstva

V podjetjih, ki cenijo dobrega delavca, izobrazba ne bo veliko vplivala na napredovanje; kjer je pomembna samo izobrazba, pa ne gledajo na delovne izkušnje in uspehe. “Vsekakor se praksa zelo loči od teorije. V večini podjetij – še posebno to velja za javno upravo – je napredovanje po strokovni hierarhiji najpogosteje povezano z dolžino staža. Napredovanje na vodstvena delovna mesta pa je največkrat odvisno od stopnje strokovnosti oziroma obvladovanja posla. Za vodjo največkrat postavijo največjega strokovnjaka, ki zelo dobro obvlada upravljanje postopkov in procesov, pogosto pa nima pojma o vodenju ljudi. Kar se seveda dolgoročno ne obnese. In povzroča dvojno škodo – uničimo dobrega strokovnjaka in ustvarimo nesposobnega vodjo. Seveda pa moramo omeniti tudi podjetja, v katerih so napredovanje, strokovni razvoj in sistematična izgradnja karier na visoki ravni. To pa se običajno odraža tudi v poslovnih rezultatih,” pravi Radovan Kragelj.

“Ne bojte se napredovati počasi, bojte se le tega, da bi se ustavili.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj