Položaj telesa v mostu je vaja, ki ima veliko dobrih lastnosti. Je enostavna, ne vzame veliko časa in zagotovo jo poznamo vsi. Most lahko pomaga ublažiti menstrualne bolečine in aktivira ledvice, ter spodbuja ustvarjalnost in ljubezen. Vsekakor je to močna poza za vsakogar.

PREBERITE TUDI: To je akupresurna točka, ki olajša glavobol

Vaja

Most je preprosta vaja. Ulezite se na hrbet, položite cela stopala na tla in dvignite boke ter medenico. Nujno je, da je vaše telo v ravnem položaju (kot deska). Roke položite ob sebe, z dlanmi se lahko oprete na tla. Imejte močen trup, da zaščitite hrbet. Poskusite imeti sproščen vrat in ramena. Globoko dihajte.

Pozitivni učinki

1. Lajša menstrualne bolečine

Med menstruacijo telo opravlja težko delo, zato mu moramo pomagati, da se sprosti. Vendar naporne vaje ne bodo pomagale, temveč bodo telo še bolj obremenile. Če izvajate vajo v času menstruacij, si lahko podstavite oporo, ki bo omogočala, da se vaš trebuh, medenica, boki in notranji organi popolnoma sprostijo. To pomaga odpraviti pritisk in vse, kar blokira uspešno razstrupljanje.

2. Razteg mišic in izboljšana ustvarjalnost

Dandanes so ženske zelo izčrpane, saj imajo na ramenih ogromno obveznosti. Ob tem mnogo posameznic pozabi na skrb zase. Vaja most nam vzame le nekaj minut dnevno. Ob tej vaji raztegnemo mišice in tudi izboljšamo našo ustvarjalnost. Narediti nekaj ustvarjalnega prinaša v naše življenje navdušenje in vitalnost, zaradi česar se počutimo bolje tudi fizično.

3. Odpiranje srčne čakre

Vsaka poza, ki odpre srčni koš, pomaga odpreti srčno čakro in energijsko središče, ki se nahaja na sredini prsnega koša. Ko je srčna čakra zaprta, se lahko počutimo ljubosumne, jezne, osamljene in žalostne. Odpiranje te čakre spodbuja sposobnost, da ljubimo sebe in druge, dopuščamo odpuščanje in nam pomaga najti harmonijo v naših življenjih. Ta poza je močan način za iskanje miru, moči in predaje.

PREBERITE TUDI: V tem lahko tiči razlog, da vas boli križ

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj