Intervju Toni Pugelj, maj 2015

… poslovnim moškim pa za to večkrat zmanjka časa, kljub temu, da so modni trendi pomembni tudi v poslovnem svetu. Takrat se največkrat obrnejo na modne stiliste, ki jim s svojimi nasveti zmanjšajo čas iskanja pravih oblačil po trgovinah. Eden izmed njih je tudi Toni Pugelj, direktor Cityparka, največjega nakupovalnega središča pri nas, ki v poslovno modo vnaša tudi svoj stil oblačenja.


Toni Pugelj, direktor nakupovalnega središča City Park, foto: Robert Krumpak

Kaj je tisto, kar vaš stil dela poseben?

Kljub temu, da poznam pravila oblačenja v poslovnem svetu, se za sestanke, ki so manj formalni, oblečem poslovno z dodatkom mojega stila. Čez srajco si rad oblečem moderen pulover. Nor pa sem tudi na odštekane blazerje. Za svečane dogodke pa nikoli ne pozabim na klasični metuljček in črno moško obleko.

Kot uspešnemu poslovnemu moškemu, smo prepričani, da vam kdaj zmanjka časa za nakup novih oblačil. Kako vam uspe, da ste vedno v koraku s trendi?

Dobra stvar je, da kot direktor Cityparka, sledim modnim trendom, saj je moje delo tudi to, da kupcem zagotovim ponudbo trgovin in lokalov, ki so med najpopularnejšimi. V vseh 125 trgovinah in lokalih najdete svetovne trende, zato lahko rečem, da smo trendsetterji tudi v modi in jo na nek način narekujemo. Res pa je, da kljub temu, da je moja pisarna v nakupovalnem središču, večkrat zmanjka časa za šoping. Kljub temu, da službene obveznosti in družina terjajo svoj davek, se vedno najde čas za hiter skok med police.

Se kdaj odločite za svojega stilista, da vam pomaga pri nakupu?

Ja, na srečo imamo v našem centru modno svetovalko Lorello Flego, ki mi večkrat svetuje in sem res hvaležen za njene nasvete. Pozna moj stil oblačenja in svetovne modne trende. Vsem kupcem pa svetuje vsako prvo soboto v mesecu. Popularnost modnega svetovanja pa zelo narašča, zato so tudi termini zelo zasedeni.

Poizvedeli pa smo, kaj o Toniju in njegovem stilu meni Lorella Flego:

Toni ima brezhibno postavo in ga ni težko obleči, je sodoben moški, v koraku s časom, pozna trende in dobro ve, kaj hoče, kar je ključnega pomena. Njegov stil se nahaja med športnim in elegantnim slogom, ki pa je vedno tudi urban, zelo moderen. Pri modnem svetovanju pa sicer vedno upoštevam tudi osebnost posameznika, ki mu svetujem, da je res čim bolj zadovoljen.

Sami radi pravite, da se učite od najboljših. Bi lahko rekli, da v tujini ponujajo več na področju modnih trendov?

Moram priznati, da je v tujini veliko več modnih svetovalcev in stilistov, ki pomagajo kupcem v nakupovalnih središčih. V Sloveniji tega ni veliko, zato sem vesel, da smo to uvedli med prvimi. Središča v tujini so tudi bolj interaktivna in dajejo več poudarka na komuniciranju s strankami. Mi se sicer najbolj zgledujemo po našem centru v Salzburgu – Europarku, so pa taki centri povsod, od Amerike in Evrope do Azije. Prav tako pa vsak dopust ali službeno pot v tujini izrabim za ogled najboljših centrov. Dobre prakse pa skušam prinesti potem tudi k nam.

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj