… vsi so sprejeli novoletne zaobljube, dodali še nekaj stvari na svoj seznam, drugi pa so pričakovali še eno lepo leto ljubezni in sreče. Vendar se življenje najbolj nepričakovano obrne takrat, ko to najmanj pričakujemo. Marca, novembra in decembra so ukrepi spremenili naš vsakdanjik, ostali smo zaprti med občinami in daleč vstran od svojih ljubljenih.

Družine, prijatelji, pari so se ločili, obtičali so vsak v svojem domu, obiski so onemogočeni. Ljudje čakamo na svetlo in sveže leto, a namesto tega je mnogim bila razkrita grda plat ljubezni, odnosov in zakona. Mnogo samskih ljudi, ki so bili zaprti po domovih, se je zateklo k aplikacijam za zmenke na spletu, v upanju, da bodo zapolnili samotno praznino v svojem življenju. Nekateri so bili dvomljivi o svoji vrednosti zaradi vse večjega števila spletnih platform za zmenke ter njihovih nekonvencionalnih in nerealnih oblik pričakovanj in lepote. Ljudje so poskusili z virtualnimi zmenki, da so vsaj enkrat pozabili na svojo osamljenost. Ne samo samski, ampak tudi odtujeni pari so poskusili priložnost za zmenke tako rekoč, ker se niso mogli prenašatii. Besedila, zvočni in video klici so postali nova norma in pari so začetli virtualno zmenkovati samo zato, da bi ohranili iskrico in povezanost.

Edina povezava, ki so jo imeli pari med seboj, so bili telefoni

To je bilo tudi leto, ki je pripeljalo do ostrih, nenadzorovanih vprašanj v partnerskem odnosu. Pari so se spraševali, ali se bo zveza obdržala na daljavo, ali je razhod edina možna rešitev. Kar zadeva poročene ljudi, je bilo v mnogih državah po svetu sklenjenih največ razvez ali primerov napadov ali nasilja v družinah do sedaj. Glede na študije se je karantenski stres podvojil, bilo je več verbalnega in fizičnega nasilja in posledično več posredovanja policije.

Pari, ki živijo skupaj, so se soočali s težavami kot še nikoli do sedaj

Pari, ki tega niso vajeni, ždijo skupaj 24 ur na dan. Spoznavajo vse slabe plati svojih partnerjev in ves stres, ki ga je prinesla že sama situacija, se le še kopiči. Imajo ogromne komunikacijske težave, brez prave komunikacije pa je razmerje para obsojeno na propad. V tem času so namreč ljudje postali izjemno občutljivi tudi na svoja čustva. Vendar obstajajo tudi pari in družine, ki so trenutno situacijo obrnili sebi v prid, se še bolj povezali in izkoristili vsak skupni trenutek, ki jim je bil dan.

In sedaj, ko se približujemo koncu tega leta, bi bilo prav, da upamo na svetlejše, boljše leto, polno ljubezni, medsebojne povezanosti ljudi in lepih trenutkov!

PREBERITE TUDI: Covid-19: politizacija, korupcija in zatiranje znanosti

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj