Za vitamin C nam je torej znano, da pomaga izboljšati delovanje imunskega sistema in telesa nasplošno. Malo pa jih ve, da je vitamin C izredno dober za kožo. Vitamin C je namreč učinkovina, ki najhitreje kožo očisti in zgladi, saj vsebuje veliko obnovitvenih in antioksidativnih lastnosti.

PREBERITE TUDI: Vitamin C – čudež za nego, pomlajevanje in posvetljevanje kože

1. Gladi gube

Antioksidanti, ki jih vitamin C vsebuje, povzročijo povečanje proizvodnje kolagena, ki ima glavno vlogo pri pomlajevanju kože – koža bo zaradi kolegana namreč napeta in sojoča.

2. Zmanjša podočnjake

Vitamin C pomaga pri zmanjšanju videza temnih krogov pod očmi. To je super za tiste, ki imajo temnejše podočnjake, ki jih želijo prikriti in uživati ​​v bolj mladostnem, spočitem in svetlem tenu kože.

3. Pospeši celjenje

Raziskave so pokazale, da zadostna količina vitamina C posešuje celjenje. Vitamin C je torej super izbira, če želite izbrisati hraste aken ali drugih poškodb iz obraza.
Poleg teh treh razlogov, vitamin C ščiti kožo pred UVA in UVB žarki, koži naredi enakomernejšo polt, jo bolj vlaži, videz kože pa izgleda mnogo bolj zdrav in mladosten. Kako točno uporabljati C vitamin, pa si preberite tukaj. Vitamin C najdemo v nekaterih (redkih) izdelkih za kožo, lahko pa serum naredimo kar same!
loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj