Za vitamin C nam je torej znano, da pomaga izboljšati delovanje imunskega sistema in telesa na splošno. Malo manj pa jih ve, da je vitamin C izredno dober za kožo. Vitamin C je namreč učinkovina, ki kožo najhitreje posvetli in zgladi, saj ima veliko obnovitvenih in antioksidativnih lastnosti.

PREBERITE TUDI: Vitamin C – čudež za nego, pomlajevanje in posvetljevanje kože

1. Gladi gube

Vitamin C je močan antioksidant, ki spodbudi žproizvodnjo kolagena, ki ima glavno vlogo pri pomlajevanju kože – koža bo zaradi kolegana namreč bolj napeta in mladostna.

2. Zmanjša podočnjake

Vitamin C pomaga pri zmanjšanju videza temnih kolobarjev pod očmi. To je idealno za tiste, ki imajo temnejše podočnjake, ki jih želijo prikriti in uživati ​​v bolj mladostnem, spočitem in svetlem tenu kože.

3. Pospeši celjenje

Raziskave so pokazale, da zadostna količina vitamina C posešuje celjenje. Vitamin C je torej izvrstna izbira, če želite ublažiti madeže aken ali drugih poškodb.
Poleg teh treh razlogov vitamin C ščiti kožo pred UVA in UVB žarki, naredi enakomernejšo polt, jo vlaži, videz kože pa izgleda mnogo bolj zdrav in mladosten. Kako uporabljati vitamin C in v kakšni obliki, pa si preberite tukaj. Vitamin C najdemo v mnogih izdelkih za nego kože, a le redkokateri ga vsebuje dovolj, da bi imel učinek.
Lahko pa serum naredimo kar same!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj