Pa vendarle bo treba še nekako preživeti prihajajočih nekaj tednov, ko bodo temperature pod ničlo, čez dan pa se bo segrelo celo do 15 stopinj ali več. ja, ja, seveda vsi poznamo oblačenje v stilu ‘čebule’, ko zjutraj navlečemo nase 5 plasti, da jih tekom dneva, ko se počasi segreva, eno za drugo slačimo.

A hkrati si želimo ohraniti visoko raven elegance svojih outfitov, saj nihče ne želi izgledati kot mišelinka, tudi če je oblečen v debel puhast plašč. Zato smo poiskali nekaj nasvetov pri Francozinjah, ki vedo, kako ostati šik tudi v prehodnem in hladnem vremenu.

Preverite 6 elegantnih videzov, ki jih boste z veseljem poustvarile tudi same.

1. Jopice z gumbi

Debela jopa, ki jo oblečemo preko puloverja (ali dveh), je primerna za vse: Francozinje jih vsakodnevno nosijo in v zimskih mesecih izberejo najdebelejše, kar jih je mogoče najti. Francozinje, ki ob naraščajoči debelosti v zahodnem svetu ostajajo med najvitkejšimi, jih rade zatlačijo v hlače – domiseln trik za ohranjanje telesne toplote. Če niste ravno vitke, bo videz lepši, če jopo pustite zunaj hlač.

2. Ne pozabite na dodatke

Za ‘francoski šik’ je treba imeti tudi dodatke, ki poskrbijo za šik videz: vključitev volnene baretke in udobnih škornjev do kolen poleg lepe torbice bo lepo popestrilo outfit, ki sicer v ničemer ne izstopa.

3. Plastenje s stilom

Ko gre za plastenje, so Francozinje prave mojstrice. Plastite lahko pulover preko bluze ali pulija ali jopico preko pulija in preko še suknjič in ohlapen plašč. Zeblo vas ne bo!

4. Ohlapni plašči preko vsega

Francozinje obožujejo prevelike plašče, ki so zadnja leta postali tako modni, in jih nosijo čez vse, da dobijo udoben dodaten sloj, ki jih greje.

5. Gole noge pozimi? DA

To, da je zima, še ne pomeni, da si golih nog ne morete privoščiti tudi v tej sezoni. Poskrbite, da bo obleka debela in topla ter da bo preostali del vašega videza vseboval klasične zimske osnove, kot so volnen plašč in škornji preko kolen, in presenečene boste, kako toplo vam bo.

6. S kombinacijo suknjiča in puloverja nikoli ne zgrešimo

Kaj obleči – plašč ali suknjič? Če se odločite za suknjič  naj ne bo klasičen, temveč iz debelejšega materiala in malce prevelik, da boste lahko spodaj oblekle še zares topel, debel pulover. Šik videz zagotovljen!

PREBERITE TUDI: Zvezdnica je na podelitvi nagrad poosebljala francoski šik

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj