Zato večina posega po čim bolj lahkih, tankih in kratkih oblačilih in odprtih čevljih – a takšna pa niso nujno primerna tudi za v pisarne oz. službeno okolje. Po drugi strani pa hlačni kostim ali kostim s krilom ni edina 'varna' izbira. Kaj in kako se obleči, da bomo tudi v vročini lepo urejene, predvsem pa primerno za v delovno okolje?

1. NE za prosojne tkanine

Ne glede na to, kako radi bi oblekli nekaj tako tankega, da vam pihlja skozi, takšna oblačila za v službeno okolje niso primerna. Eno je namreč, da se vidi delček čipkastega nedrčka, ko z večer nazdravljate z najljubšim koktejlom, nekaj drugega pa je vidno perilo na delovnem mestu. Karkoli oblečete, poskrbite, da se nikjer ne vidi spodnjega perila.

NE vs. DA

2. NE: prekratko

Prekratka oblačila niso primerna za delovno okolje, ne glede na to, ali gre za krilo, kratke hlače ali pa od lanskega leta dalje tako zelo moden kratek top.

PREBERITE TUDI: 16 kosov, ki bi jih vsaka ženska morala imeti v svoji omari
 

3. Sandali

Obstajajo poletni sandali, ki so primerni za v službo in takšni, ki niso. Seveda je odvisno tudi od tega, na kakšnem delovnem mestu in okolju delate, a sandali tipa Birkenstock, plastične japonke za na plažo in podobni, niso primerni za v večino delovnih okolij. Najprej poskrbite, da boste imeli lepo urejena stopala, v nasprotnem primeru je kakršnokoli kazanje stopal 'no go'. Izjema, kjer sandali niso primerni v nobenem primeru, so protokolarna delovna mesta.

4. DA: Lepo krojene in ne prekratke kratke hlače

Kratke hlače na prvi pogled lahko zvenijo kot absolutni 'don't', a če so dovolj dolge in elegantno krojene, so lahko izjemno praktično oblačilo za v službo, še zlasti, če so del kostima. Idealna izbira je črna in temno modra barva, pa seveda tudi sivi odtenki, ki delujejo zelo poslovno.

NE vs. DA

Beljen, raztrgan, odrezan džins oz. kratke hlače nikoli in v nobenem primeru niso primerne za v delovno okolje. Edina izjema je, ponovno, krojen, temen džins, ki bolj spominja na del kostima kot na džins.

5. DA: Naravni materiali

Bombaž, viskoza, lan … so idealna izbira, saj dihajo in tako omogočajo, da se telo hladi. Po drugi strani so umetni materiali, ki spominjajo na plastiko, kot sta npr. poliester in akril, manj primerni za v delovno okolje že zato, ker je veliko več možnosti, da zaradi znojenja nastane neprijeten vonj, poleg tega pa je ta lahko toliko bolj intenziven, da je lahko za okolico prav neznosno.

PREBERITE TUDI: 10 skrivnosti žensk, ki so vedno videti urejene
 

6. Resice? NE

Ne glede na to, kako so z vrnitvijo sloga sedemdesetih postale resice modne, za na delovno mesto niso primerne.

7. NE tudi tankim naramnicam

Topi s tankimi ali zelo ozkimi naramnicami, pa tudi s preglobokimi dekolteji, niso ustrezna izbira za delovno mesto. Izjema je, če imate preko jopico ali suknjič, ki ga ne slečete, dokler ne odidete z delovnega mesta. Da topi brez naramnic prav tako ne pridejo v poštev, pa verjetno ni treba posebej omenjati, a ne? Verjemite, da vam v tanki viskozni ali svileni bluzi z dolgimi rokavi ne bo prav nič bolj vroče kot v majici s tankimi naramnicami.

NE vs. DA

8. DA: ustrezni modni dodatki

Elegantni in minimalistični dodatki lahko zelo polepšajo in popestrijo outfit, seveda pa izpustite vse, kar je pretirano pisano, kičasto, svetleče in obloženo. 'Statement' ogrlica, če ni pretirano debela, svetlikajoča se in masivna; 'cocktail' prstan in podobni dodatki lahko, če so okusno izbrani in kombinirani, brez pretirane vpadljivosti naredijo piko na i celotnemu outfitu. Ne glede na trenutno modo izbirajte elegantne, minimalistične kroje oblačil, čevljev, torbic do ostalih modnih dodatkov.

PREBERITE TUDI: 8 skrivnosti žensk z vedno lepimi lasmi in super frizuro

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj