S partnerjem gremo v razmerju lahko čez mnogo prelomnic: odločitev za resno razmerje, preselitev v skupen dom, otroci, poroka,… Vse to so veliki dogodki, ob katerih pozabljamo, da so pravzaprav pomembnejše majhne, preproste stvari in dejanja. Ta so tista, ki štejejo in zaradi katerih lahko zgradimo močnejšo vez.

PREBERITE TUDI: 32 krutih resnic o resnih razmerjih

Pomembne so šale, smeh, lepi trenutki, objemi, poljubi, pogovori, majhna dejanja pozornosti, na katera v obilici opravkov dnevno pozabljamo. Tole so še dejanja, ki se jih lahko poslužite, da vam bodo pomagala ohranjati trdno in nepremagljivo vez. Zvečer, preden se odpravita v posteljo, storita naslednje.

Pogovarjajta se o vzponih in padcih dneva

To, da poslušate in izveste, skozi kaj gre partner preko dneva, je odličen način, da ga boste bolj razumeli. In seveda obratno – da bo partner razumel vas. Razumevanje in spodbujanje edinstvenosti in individualnosti vašega partnerja je ključ do ohranjanja zanimanja eden za drugega še mnoga leta. To je tudi način, da se psihično intimno povežeta in spodbujata osebni razvoj obeh.

Dotikajte se

Dokazano je, da se z dotiki drugih ljudi ljuje pomirimo. S partnerjem ustvarita stik koža na kožo, in biologija in kemija bo poskrbela za močno vez. Povišale se bodo ravni serotonina in dopamina, hormonov sreče, ki sta odgovorna za boljše počutje, poleg tega pa zmanjšajo stres. Ko ste boljše volje, se je veliko lažje povezati s partnerjem. Fizično se torej povežita, in s tem ni mišljen le spolni odnos, temveč poljubljanje, objemanje, božanje in ‘crkljanje’.

Zazrita se drug v drugega

Preden zaspita, se zazrita drug v drugega. Naredite močen očesni stik. Skupaj naredita globoke vdihe in izdihe. To vaju bo močno povezalo in sprostilo, delila pa si bosta tudi enako energijo.

Tišina

Včasih je pritisk nad tem, da morata biti partnerja čustveno močno povezana preko čustev in pogovorov, enostavno prevelik. Pomembno je, da si ne ustvarjate tega pritiska. To, da sedita v tišini, je povsem dovolj. Še posebno, če oba delata isto stvar: bereta knjigo, gledata televizijo ali preprosto ležita. Včasih je dovolj, da sta skupaj.

Delita cilje in se podpirata

Pred odhodom v posteljo, s partnerjem delite svoje sanje in cilje, ne glede na to, kako majhni ali veliki so. Nato skupaj poiščita način, kako bo vsak izmed vaju te cilje osegel. Podprita se, pomagajta si. Ko bosta delile cilje, sanje in težave, bo takoj lažje, saj bosta skupaj močnejša. Vseeno pa pazita, da ne zajadrata preveč, posameznik namreč od partnerja ne sme postati preveč odvisen.

Naredite nekaj pozornega

Preden pade mrak, za partnerja storite nekaj lepega. Na primer, pohvalite njegovo delo, naredite nekaj namesto njega, pripravite mu malico. To velja za obe strani. Bolj, ko bosta eden drugemu pomagal in se podpirala, lepše vama bo.

Pojdita spat istočasno

Če le lahko, pojdita v posteljo skupaj ob istem času.

PREBERITE TUDI: 5 stopenj ljubezni (večina jih pride le do 3. stopnje)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj