Deli

Kaj hitro se nam lahko zgodi, da smo odtenek pudra napačno ocenile; v drogeriji se je zdel popoln, doma pa smo ugotovile, da je odtenek pudra za našo kožo pretemen. Povsem možno je tudi, da imate doma še ‘poletni’ puder, torej puder temnejšega odtenka, ker imate tudi vi poleti temnejšo polt. Sedaj pa je prišla jesen, poletni ten je zbledel in tudi puder ni več primeren. Kaj storiti? Stekleničke ali tube pretemnega odtenka pudra vam ni treba zavreči. Puder lahko koristno porabite.

PREBERITE TUDI: Veliki test tekočih pudrov – 9. del


1. Razredčite s kremo

Če pri roki nimate drugega kot pretemen odtenek pudra, priporočamo, da pudra raje ne nanesete. Bolje je naraven videz kot pa pretemen obraz. Če vseeno vztrajate, pa poskusite puder zmešati s kremo, ki bo malce ublažila intenziteto barve, ali pa čezenj nanesite svetlejši puder v prahu.

2. Zmešajte s svetlejšim pudrom

Če imate pri roki svetlejši puder (tekoča podlaga), potem oba pudra preprosto zmešajte skupaj, da dobite pravi odtenek.

3. Uporabite ga za senčenje obraza

To je pravzaprav super trik. ‘Bronzerji’ vsebujejo bleščice in kaj hitro lahko dobimo nenaraven videz. Če pa obraz senčimo le s temnejšim odtenkom pudra, ki ne vsebuje bleščic, lahko ustvarimo mnogo bolj naraven videz. Tekočo podlago temnejšega odtenka lahko torej rahlo nanesemo na lično kost in s tem ustvarimo lepše poteze obraza.

4. Prihranite ga za poletje

Stekleničko dobro zaprite in hranite na suhem in temnem prostoru in vaš puder vas bo počakal do poletja, ko boste imeli zopet poletni ten.

PREBERITE TUDI: Enostavno senčenje obraza – za začetnice

loading...

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here