Pravzaprav se lahko zgodi, da ste spili običajno količino kave kot vedno, pa imate občutek, da ‘ima na vas večji učinek”, zaradi različnih dejavnikov: ker ste premalo jedli, ste neprespani ali v stresu. Kaj storiti, če opazite, da ste spili preveč kave in se ne počutite dobro?

PREBERITE TUDI: Pravi odvisneži od kave razumejo te stvari


Ta črni opojni napitek je sveti obred večine ljudi. Kava nas poživi in zbudi, da delujemo lažje. Kofein, ki je v kavi, stimulira naš centralni živčni sistem, ki sprosti tudi hormon adrenalin ter poveča srčni utrip. Čeprav ima kava tudi mnoge pozitivne učinke, pa prevelika količina kofeina lahko škoduje. Traja lahko tudi do 9 ur, da raven kofeina v krvnem sistemu popusti.

Voda

Najprej, pijte veliko vode. Veliko vode bi morali piti že tako ali tako. Kava je diuretik; ob pitju kave bi morali še posebno piti zadostno količino vode. Ko čutite, da ste spili preveč kave, spijte veliko vode. Zadostna hidracija bo omilila simptome preveč zaužite kave.

Gibanje

Gibajte se, da pospešite metabolizem in s tem tudi presnovo kave.

Pojejte banano

Preveč kofeina močno zniža raven magnezija in kalija v telesu. Zaužijte zdrav obrok. Banana, ki je bogata s kalijem in magnezijem, bo pomagala.

V hujših primerih, ki se kažejo z naslednjimi znaki, seveda poiščite zdravniško pomoč: Težko dihanje, zmedenost, bolečine v prsih, neenakomeren srčni ritem.

PREBERITE TUDI: 3 presenetljiva dejstva o kavi

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj