… boste morda izpustili še nekaj prednosti za zdravje in lepoto vaših las. Izkazalo se je, da kava zmore veliko več, kot pomaga zjutraj vstati iz postelje. Če boste prenehali piti kavo, se lahko zgodijo naslednje stvari.

1. Rast las se lahko upočasni

Če želite, da vam lasje rastejo hitreje, lahko skodelica kave na dan dejansko pomaga do daljših pramenov. Kofein cilja na dihidrotestosteron – hormon, ki lahko povzroči izpadanje las. Lasnim celicam pomaga tudi pri proizvodnji več organskih spojin, ki lasem pomagajo, ko so v aktivni fazi rasti.

2. Vaši lasje lahko izgubijo sijaj

Medtem ko vam lahko nanašanje lasnih serumov in balzamov pomaga oživiti lase brez življenja, to zagotavlja le začasne rezultate. Pitje kave lahko poleg številnih drugih koristi za zdravje dolgočasnim lasem vdahne tudi novo življenje. Ker kofein poveča krvni obtok, pomaga dovajati hranila do lasnih korenin, zaradi česar so vaši prameni naravno sijoči.

3. Lahko postanejo bolj krhki

Kava lahko vaše lase okrepi od znotraj. Povečan pretok krvi v lasišče preprečuje, da bi lasni mešički postali šibki, preprečuje izpadanje las in jih naredi gladkejše in močnejše.

4. Lahko postanejo neukrotljivi

Čeprav teksturo vaših las v glavnem določa genetika, lahko prehranjevalne in pitne navade vplivajo tudi na kakovost vaših las. Poleg tega, da lase naredi močnejše in sijoče, vam lahko kofein pomaga pri krotenju neukrotljivih las. Ko lasne korenine dobijo dovolj bistvenih vitaminov in hranil, sčasoma postanejo vaši lasje mehkejši in bolj obvladljivi.

PREBERITE TUDI: Kaj o vas razkrije vaša skodelica kave?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj