30-eta leta so tista, ki so lahko najboljša: za sabo imamo kar nekaj izkušenj in nismo več (tako) naivni in neumni; začenjamo ceniti kakovost, tako pri odnosih kot tudi stvareh; začnemo se bolj ceniti. Določene spremembe pa se dogajajo tudi v naših telesih, sploh pri ženskah.

Katere so tiste spremembe, ki jih lahko pričakujemo po 30-em (seveda ne čez noč – prikradejo se postopoma in potihem)? Najbolj očitne so naslednje.

1. Metabolizem se začne upočasnjevati

Kar pomeni, da ne boste mogli več pojesti vsega in kolikorkoli si boste zaželeli. Lažje in hitreje se vam bo namreč nabiralo v obliki neželenih maščobnih oblog – in, jasno, tam, kjer si to najmanj želite.

2. Težje se pridobiva in ohranja mišično maso

Ja, sedaj boste morale za seksi in čvrsto telo s kar se da malo celulita malce bolj garati in hkrati bolj paziti, kaj boste zaužile. Mišice nam namreč hitreje gredo in težje jih dobimo.

3. Koža začne izgubljati čvrstost

Upadati začne proizvodnja  kolagena in elastina in koža začne postajati manj čvrsta in napeta. Še zlasti je to opazno, če ste se zelo veliko sončile, zato je zelo pomembno, da poskrbite za ustrezno nego, da preprečite nadaljnjo škodo. Bolje preprečiti kot zdraviti!

4. Pojavijo se prve gubice

To je sicer veliko odvisno od mimike obraza, saj se tistim, ki imajo izrazito mimiko, pojavijo prej, tistim z manj kasneje. Tudi tu je izjemnega pomena kakovostna nega in znamka z dolgo tradicijo, ki ji lahko zaupamo, je Vichy. Njihova linija Slow Âge je namenjena prav negi kože po 30. letu, da se prepreči nastajanje globljih gub.

Ta linija je zasnovana in razvita za ženske, kot ste ve; ženske, ki živijo hitro in dinamično, zato potrebujejo nego, ki čez dan ščiti, čez noč pa obnavlja kožo.  Vichy Slow Âge je zmogljiva linija izdelkov za nego kože, obogatena s probiotikom in UV zaščito, ki vam omogoča podaljšanje mladostnega videza kože.

Preprosto povedano, Vichy Slow Âge bo odložil nastanek prvih smejalnih gub, hvaležna koža pa se vam bo oddolžila s svežim in zdravim videzom. Prav to je bistvo izkušnje Slow Âge; izdelki, ki skrbijo za vašo kožo, medtem ko živite v svojem ritmu.

5. Boljši imunski sistem

Zaradi vseh viroz, ki ste jih doslej že prebolele, je telo postalo bolj odporno. Tako lahko pričakujete manj preležanih jesenskih in zimskih dni in več užitkov v jesensko-zimskih radostih.

6. Boljša spolnost

Ker smo po 30-em bolj gotove vase in bolj samozavestne, smo posledično bolj sproščene in tudi spolnost je boljša. Juhuuu!

7. Sivi lasje

Če vas ni še noben presenetil v poznih dvajsetih (ki ste ga, jasno, hitro izpulile), potem lahko skoraj zagotovo pričakujete prvega v tridesetih.

8. ‘Maček’ postane resna stvar

Medtem, ko smo v dvajsetih mirno preplesale noč in tudi spile kakega preveč in bile naslednje jutro kot rožice, so ‘mački’ po tridesetem precej bolj kruti. Majhen prekršek in računajte na prevegetiran (beri: preležan z nič kaj prijetnim počutjem, ki še najbolj spominja na gripo) vikend.

9. Pogosteje boste zvečer (naj)raje doma

Če ste v dvajsetih vsako priliko izkoristile za zabavo in druženje, boste po tridesetem čedalje pogosteje raje izbrale miren večer doma v dvoje ali v družbi dobre knjige ali filma.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj