Polnjenje notranje praznine se lahko kaže v različnih odvisnostih; cigaret, alkohola, drog, prenajedanja, nakupovanja … In vsako nekaj stane. Veliko lažje je obrniti pozornost na druge stvari kot se zazreti in poglobiti vase in začeti z reševanjem svojih težav in notranje bolečine.

Nakupovanje oblačil je med dražjimi, a na srečo – ali na žalost? – imamo dandanes tudi tu zelo poceni alternative. Ampak kaj v resnici pomenijo za nas in okolje ter kam vodijo? Oglejmo si v spodnjem videu.

Pa da ne bo pomote: nič ni narobe, če kupujemo in nosimo poceni oblačila. V današnjem svetu si še teh marsikdo ne more privoščiti in še sreča, da imamo na voljo tovrstne alternative. Problem je v pretiranem, prekomernem kupovanju, ki vodi k ustvarjanju odvečnih odpadkov, obremenjuje okolje in izkorišča poceni delovno silo – tudi otroško. Zato pred vsakim nakupom premislimo, ali kos res potrebujemo; kam ga bomo nosili; ter preverimo kakovost (material; kako je zašito ipd.). tudi med poceni kosi lahko dobimo kakovostne, če le kupujemo previdno in premišljeno ter toliko, kolikor dejansko potrebujemo za urejenost.

PREBERITE TUDI: 8 idej, da bodo vaša poceni oblačila videti draga in kakovostna

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj