… povišajo težo, obstaja pa tudi zdrava maščoba, ki je bistvenega pomena za vaše telo. Popolno zmanjšanje maščobe lahko vpliva na vaše fizično in duševno zdravje ter lahko sabotira vaša prizadevanja za doseganje sanjskega telesa.

Verjamemo, da bi morala biti vaša prehrana raznolika, zato smo se odločili, da ugotovimo, zakaj opuščanje maščob lahko povzroči več škode kot koristi.

1. Počutili se boste lačne

Ko zmanjšate maščobo, boste morda opazili, da po obroku niste tako siti. Prehranska maščoba je bistveno hranilo, ki ga potrebujemo v svoji prehrani, le zmerno. In če ne zaužijete dovolj določenega elementa v sledovih, boste verjetno na koncu kalorije iskali drugje.

2. Vaš spomin se lahko poslabša

Če maščobe popolnoma odstranite, boste morda opazili, da niste tako pozorni kot običajno. Dobre maščobe izboljšujejo zdravje možganov in dokazano je, da lahko mediteranska prehrana, ki vključuje zdrave maščobe, kot so olivno olje, oreški in ribe, pomaga izboljšati vaš spomin. Uživanje dovolj dobre maščobe je povezano tudi z manjšim tveganjem za demenco.

3. Lahko tvegate zdravje svojega srca

Uživanje zdravih maščob za vaše srce ima več koristi. Sredozemska prehrana, bogata z dobrimi maščobami, lahko zmanjša tveganje za srčni napad. Študija je pokazala, da imajo ljudje, ki vsak dan zaužijejo več kot pol žlice oljčnega olja, 15% manj možnosti za kakršno koli bolezen srca.

4. Lahko celo pridobite na teži

Ko sledite dieti z nizko vsebnostjo maščob, preprečujete izgorevanje maščob. Glede na študijo nekatere zdrave maščobe, kot so maščobe v mandljih, lahko izboljšajo vaš metabolizem.

5. Težje boste gradili mišice

Uživanje dobrih maščob in redno gibanje vam lahko pomagajo pri gradnji mišic. Maščoba lahko poveča tudi koncentracijo beljakovin v telesu, kar pa bo pomagalo telesu hitreje okrevati po intenzivnem treningu.

6. Oslabite imunski sistem

Maščobne kisline so bistvenega pomena za zaščito imunskega sistema. Poleg tega se številni vitamini bolje absorbirajo, če jih uživamo z maščobami. Če boste iz prehrane izločili dobre maščobe, morda telesu preprečujete, da bi dobilo dovolj vitaminov.

PREBERITE TUDI: Zakaj je olivno olje tako zdravo?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj