Septembrska polna Luna bo največjo osvetljenost dosegla v petek ob 11:57, vendar bo po podatkih Nase v celoti osvetljena predvidoma do sobote zjutraj. Bo za približno 5 % večja in 13 % svetlejša od povprečne polne Lune.

Opredelitve superlune se lahko razlikujejo, vendar izraz na splošno označuje polno Luno, ki je bližje Zemlji kot običajno in je zato na nočnem nebu videti večja in svetlejša. Ime žetvena Luna je poklon sezoni žetve, saj se dogodek zgodi blizu začetka jeseni ali jesenskega enakonočja, ki je bilo letos 23. septembra.

Kako pa kaj odnos s samim sabo?

Čeprav ni skrivnost, da so odnosi ključna sestavina sezone Tehtnice, več kot pogosto spregledamo odnos, ki ga imamo sami s seboj, ali njegovo pomanjkanje. Ko govorimo o harmoničnem bistvu te sezone, ki ji vlada Venera, vendar je ljubezen do sebe ključna, ko razmišljamo, kako bo polna Luna v Ovnu septembra 2023 vplivala na vsako zodiakalno znamenje. Astrologija te lunacije je prav tako uganka, zato jo razčlenimo.

Najprej naj povemo, da faza polne Lune označuje obdobje kulminacije, zaključka, praznovanja in povečanega zavedanja. To se zgodi, ko sonce naredi neposredno opozicijo z Luno, kar ne predstavlja le poziva k ravnovesju med moškimi (Sonce) in ženskimi (Luna) energijami v nas, temveč nam predstavlja tudi priložnost za soočenje z energijami, ki so sicer skrite pred našo zavestjo.

Podobno kot Luna osvetljuje nočno nebo, tudi polna Luna v bistvu osvetljuje naš notranji svet in čustveno pokrajino. Za primerjavo se spomnimo na Mlaj v Ovnu, ki je bil 21. marca. Kakšne namere ste imeli v mislih, zlasti v zvezi s svojo individualnostjo, neodvisnostjo in samostojnostjo?

29. septembra ob natanko 11.57 bo Luna prek šestih stopinj Ovna dosegla vrhunec polnosti. Preverite, kateri astrološki hiši pripada šest stopinj Ovna v vaši rojstni karti, enako velja za Sonce v Tehtnici! Medtem ko sonce osvetljuje vse od vaših partnerskih odnosov ena na ena in sposobnosti sklepanja kompromisov (Tehtnica), pa luna v ospredje postavlja naše vroče strasti in željo po samostojnosti (Oven).

Kako je to vplivalo na vaše čustveno stanje? Kaj vas žene naprej? Je to v skladu z vašimi trenutnimi obveznostmi? Če ste razmišljali o tem, ali bi začeli na novo, ali ste te ideje pripravljeni deliti s svojim(i) pomembnim(i) partnerjem(i)? Tukaj je energija polne Lune zapletena.

Vladar te polne lune je namreč Mars, planet agresije, boja, energije, voditeljstva, spolnosti in vojne. Mars pa prehaja skozi harmonijo iščoče Tehtnice, zodiakalno znamenje, v katerem se rdeči planet počuti neprijetno, saj se ne more v celoti izraziti. Poenostavljeno povedano, medtem ko bi nas Mars običajno navdihoval, da bi se samozavestno in vztrajno premikali naprej, je lahko Mars v Tehtnici razlog, da dvomimo o svojih željah in/ali čutimo potrebo po odvisnosti od mnenj drugih.

Poleg tega se bo Mars nahajal ob Južnem vozlu v Tehtnici, ki, kot morda veste, predstavlja tisto, kar je treba v tem času sprostiti, tako kolektivno kot tudi kot posamezniki.

Bodite pozorni na vzorce, ki smo jih pripravljeni sprostiti in se z njimi sprijazniti, saj nas obkrožajo energije (npr. odnosi, soodvisnost, ugajanje ljudem, strah pred soočenjem), ki ne služijo našemu najvišjemu dobremu. Mars bo tudi v opoziciji s Kironom, “ranjenim zdravilcem”, kar bo spodbudilo našo ranljivost. Vendar pa je to priložnost, da se dvignete nad bolečino in negotovost, namesto da bi podlegli vzorcem, ki povzročajo da uničujete sami sebe.

Venera bo prav tako naredila tretji in zadnji kvadrat z Uranom, ki povzroča spremembe, kar bi lahko spodbudilo nenadne in rušilne dogodke, zlasti na področju odnosov in financ. Na srečo bo s pomočjo srečnega Jupitra (retrogradnega skupaj z Uranom) te nepričakovane in/ali nekonvencionalne načrte podprlo vesolje.

PREBERITE TUDI: Kako bo polna superLuna vplivala na vsako znamenje zodiaka?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj