Jagodna Luna je zadnja polna Luna pomladi ali prva poletna polna Luna in predstavlja čas pretoka in sprememb, saj mnogi verjamejo, da sile luninega cikla vplivajo na naše razpoloženje, čustva in občutke.

​​​​​​​

Čeprav se to morda sliši zastrašujoče, je jagodna luna pogosto zelo pozitiven čas, saj letos pade v kardinalno zemeljsko znamenje Kozoroga, ki pooseblja uspeh, priznanje in dediščino, hkrati pa začenja sezono Raka.

Jagodna Luna ki nastopi 22. junija 2024 ob 3:08 zjutraj, je posebna, saj je prva od dveh kozorogovih Lun v tem letu; zaradi kozorogje energije pa je to idealen čas, da se osredotočite na uspeh v karieri in si prizadevate za uresničitev svojih želja.

Poleg tega bo letošnja jagodna Luna padla dan po poletnem solsticiju, zato bomo priča “lunini iluziji” (kot jo je poimenoval ameriški astronom Bob Berman), v kateri bo Luna videti večja kot običajno.

Zakaj se imenuje jagodna Luna?

Junijska polna Luna si kljub pričakovanjem tega imena ni prislužila zaradi kakršnegakoli rdečkastega odtenka, temveč bo Luna leta 2024 dobila bolj zlato barvo.

V nadaljevanju si preberite, od kod izvira to ime in kakšen je njegov duhovni pomen, kaj pomeni za vas in vse drugo, kar je vredno vedeti pred junijsko jagodno Luno leta 2024.

Kaj je jagodna Luna?

Čeprav bi lahko (razumljivo) pričakovali, da bo ime jagodna Luna izhajalo iz rožnatega sijaja, ki ga lahko oddaja, so imena polne Lune običajno navdihnjena z letnimi časi, vremenskimi vzorci ali živalmi, ki uspevajo v določenih obdobjih. To luno so poimenovali jagodna Luna, ker je nekoč pomenila čas za nabiranje zorečih jagod in drugega sadja.

Alternativna imena za jagodno Luno so medena Luna, keltsko ime Rose Moon in anglosaško ime Mead Moon, ki izhaja iz dejstva, da je to čas košnje travnikov.

Vsaka Luna ima svoje edinstveno ime, od volčje Lune v januarju do modre Lune v avgustu.

To je prva od dveh polnih Lun v Kozorogu letos. Polna Luna tega meseca je v delovnem in na uspeh osredotočenem Kozorogu – pravzaprav je prva od dveh polnih Lun v Kozorogu (naslednja bo 21. julija), kar pomeni, da bo eno področje vaše karte to poletje deležno dvojnega odmerka magičnega delovanja.

Če ste se pripravljeni osredotočiti na tisto, kar si najbolj želite, in najti način, kako to doseči, je to polna Luna, da začnete uresničevati svoje želje.

Kaj je posebnega pri jagodni Luni leta 2024?

Ker pade dan po poletnem solsticiju, bo jagodna Luna junija 2024 najnižja polna Luna v letu, zato bo videti veliko večja kot običajno.

Kako na nas vpliva jagodna Luna?

Ker Rak in Kozorog predstavljata mater in očeta zodiakov, pričakujte, da se bomo ponovno vrnili k sebi in se poboljšali, pri čemer bomo ta dogodek uporabili za občutek moči in energije. To bo vodilo do možnosti za rast, novih povezav in samozdravljenja.

Znamenje Raka pooseblja materinsko, negovalno ljubezen, medtem ko je Kozorog kvintesenčni oče, ki ljubi odgovornost. Zato se bodo zgodile velike lekcije, katerih učinke bodo najbolj občutila znamenja Ovna, Raka, Tehtnice in Kozoroga.

Mešanica dveh ključnih astroloških dogodkov, jagodne Lune in poletnega solsticija, bo prinesla tudi priložnost za manifestacijo, očiščenje preteklih težav in spodbujanje samopotrditve. Vsako znamenje bo to polno Luno doživelo drugače, odvisno od astrološke hiše, ki jo osvetljuje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj