Spet se nam približuje nov letni čas, kar pomeni, da je čas za novo garderobo. Ali vsaj za posodobitev obstoječe. Kaj nam ponujajo modni guruji za to jesen in zimo? Predstavljamo vam trendovske stile oblačenja in silhuete, barve ter modne dodatke za to sezono.

Stili in silhuete

Po popolni prevladi oprijetih, t. i. skinny hlač, jim vodstvo med modnimi trendi spet jemljejo široke hlačnice. Oprijeti modeli sicer še ostajajo, vendar široke hlačnice prevladujejo – kot samostojni element modne oprave z visokim pasom in srajco zataknjeno za pas, ali kot del hlačnega kostima. Hlače z visokim pasom so skorajda nujen del jesenske oprave, če vam postava to omogoča.

Tudi hlačni kostimi so doživeli svoj povratek na modne piste. Tesno oprijeti, telirani suknjiči s poudarjenim pasom in hlače s širokimi hlačnicami sta sinonima za letošnji kostim. Pozabiti ne gre niti oblek. Standardna dolžina je mini ali nad koleni, kroj pa v stilu 60-ih let ali tesno prilegajoč se telesu. Trend predstavljajo tudi pletenine, ki so največkrat uporabljene za obleke in ne toliko za standardne puloverje.

V letošnjih trendih prevladujejo tri silhuete. Prva je poudarjena ženska postava z zelo oprijetimi oblačili in preprostimi linijami, ki je največkrat dosežena z enim samim kosom oblačila – obleko. Druga je t. i. peščena ura, kjer je pas stisnjen in zelo poudarjen, zgornji in spodnji del sta pa zelo široka, kar se dosega s krili v A kroju. Tretja silhueta pa je v celoti v obliki črke A, kar pomeni oblačila ozka v ramenih in širok spodnji del, kar najbolje predstavljajo obleke v stilu 60-ih let.

trendi_jesen_top_shop trendi_jesen_etro trendi_jesen_dkny
Top Shop Etro DKNY
trendi_jesen_nina_ricci trendi_jesen_calvin_klein trendi_jesen_tommy
Nina Ricci Calvin Klein Tommy Hilfiger

5 KOMENTARJI

  1. givenchy je moj favourite!
    tudi carolina herrera mi je zelo všeč, skratka vse zelo všečno.
    upam, da kaj podobnega najdemo tudi v naših trgovinah to zimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj