Nekaj kapljic dežja sicer ne vpliva na to, kaj bomo oblekle in obule; a ko je napovedano celodnevno močno deževje in imamo po možnosti ravno tisti dan več nujnih opravkov, je treba pač prilagoditi oblačila in obutev.

A kaj, ko se kot urejene, uglajene ženske ne želimo obleči v zdelane kavbojke, dežne škornje in pelerino. Le kaj vam še ostane?

Brez skrbi, tudi v dežju se da obleči tako, da smo videti urejene in elegantne.

Obvezna oprema za deževne dni

1. Trenčkot

Obvezna oprema v deževnih dneh je vsekakor trenčkot – seveda nepremočljiv. Pozabite na volnene plašče, saj če vas dodobra namoči, vas tudi premoči, zato raje izberite trenčkot in če je zelo hladno, spodaj termo spodnje perilo in preko volnen pulover.

2. Nepremočljivi škornji

Ne glede na to, kako všeč so vam salonarji in elegantni usnjeni čevlji, v močnem deževju in pločnikih, polnih luž, vam bodo skoraj zagotovo premočili. In el dan mokre noge niso ne prijetne, ne zdrave, sploh pri ženskah, ki smo bolj občutljive in lahko kaj hitro pride do težav v predelu rodil.

Zato raje izberite nepremočljive plastične ali gumijaste škorenjce (raje kot škornje do kolen, saj so ti težko videti elegantno), torej gumijaste gležnjarje. Malce prečesite internet – presenečene boste, kako ljubke in celo elegantne modele že prodajajo.

3. Velik dežnik

Dežnik je seveda popolnoma samoumeven, a namesto mini zložljivega izberite raje večjega, da vas bo res dobro zaščitil, četudi bo močno deževalo in dež nosilo postrani. Saj veste, kako zoprno je biti v mokrih oblačilih, sploh ko je mrzlo.

Čemu se izogniti

1. Zelo dolge in široke hlače in krila

Ozek model hlač, ki ga lahko daste v škorenjce (skinny ali ožji raven model) je idealna izbira; prav tako krilo do okoli kolen. Pozabite pa na dolge in široke hlače in krila, saj vam bodo opletajoči dolgi krajci pobrali ne le ves dež, temveč tudi popivnali vsako lužo, katere se boste ob hoji dotaknile.

2. Dolgi volneni plašči

Podobno kot dolge in široke hlače in krila vam tudi dolg plašč (z izjemo trenčkotov, ki so temu namenjeni in jih lahko operete v pralnem stroju) ne bo naredil usluge; mimogrede boste z robom potegnile ob kak moker, umazan del avta ali busa. Ker se bo umazana voda popolnoma vpila v plašč, ga bo prepojila in ga boste tudi precej težje očistile, kajti če se po nesreči podrgnemo ob malce prahu, le-tega lahko skrtačimo, saj ostane na površini.

3. Na vlago občutljive tkanine

Nekatere tkanine ni dobro, da se namočijo in razmočijo, sploh kaka bolj kakovostna volna ali kašmir, zato jih v hudem deževju raje pustite doma in izberite pralne materiale.

4. Nizki čevlji

Nizki čevlji, kamor sodi vse, akr je nižje od gležnjarjev, vam en bodo naredili usluge, saj boste imele popolnoma mokre noge – tako od samega dežja; dežja, ki vam bo curljal z dežnika, kot tudi luž.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj