A zakaj, za vraga, sedaj ne morete zaspati? Saj ste vendar skoraj koma od utrujenosti. Kljub izčrpanosti se nemirno premetavate in obračate po postelji.

Žal je tako, da se pogosto zgodi, da ko smo najbolj izčrpani, ravno takrat – oz. ravno zato – ne moremo zaspati. A brez skrbi, tudi za to obstaja rešitev. Poleg naravnih snovi, ki pomagajo zaspati, kot so npr. baldrijan; pasijonka in navadna melisa z ovsom ali 5-HTP, pomaga tudi sanjarjenje.

Rešitev

Idealno je, da si predstavljamo kaj lepega, nekaj, kar smo doživeli ali pa si zelo želimo. Sploh slednje ima dvojni pozitivni učinek, saj s tem po zakonu privlačnosti to tudi privlačimo. Zelo učinkovito je tudi, da sanjarimo o čem prijetnem iz našega otroštva in tako obujamo spomine (in krepimo spomin!). naj bo to obujanje spominov na naš dom; ali prijetne dogodke ipd.
Zakaj deluje?

PREBERITE TUDI: Spanje pomaga pri hujšanju

Ker se s tem zamotimo. Najslabše je namreč, ko našim možganom pošljejo misel “ne morem zaspati”, saj se je bodo povsem oprijeli in rezultat bo – ne bomo mogli (za)spati. Nekako tako, kot če si rečemo, “ne misli na roza slona”. Le na kaj bomo mislili? Odgovor je jasen.

Dodatni bonus

Poleg že omenjenih: to sta zakon privlačnosti in krepitev spomina, s tem, ko zaspimo s sanjarjenjem o nečem lepem in pozitiv nem, zaspimo s to mislijo in imamo lepe, pozitivne sanje in posledično tudi kakovostnejši spanec. Če pa zaspimo z mislimi na negativno, na skrbi, na to, kaj vse nas še čaka in moramo postoriti, pa nam ponoči v spanju tudi možgani to predelujejo in tako je spanec slabši in zbudimo se povoženi, četudi smo morda spali dovolj.

Lahko noč in lepe sanje.

PREBERITE TUDI: 5 nasvetov za boljši spanec

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj