Čaj je izvrsten in zdravilen napitek in dobro vemo, kako nam čaj lahko koristi. Ne zavedamo pa se, da lahko koristno uporabimo tudi uporabljene čajne vrečke. Preverite kako, saj od zdaj naprej čajnih vrečk ne boste smatrali kot odpadek.

PREBERITE TUDI: Nezahtevne zelene rastline za dom

Čajna vrečka je običajno narejena iz naravnih vlaken, ki se zlahka razgradijo. Snovi, ki jih čajna vrečka vsebuje, bo vesela vsaka rastlina, zato jih brez skrbi lahko vržete v kompostnik, saj pripomorejo k hitrejši razgradnji drugih snovi v zemlji, zato jih bo vsak kompostnik vesel. Čajne vrečke služijo tudi kot odlično gnojilo in ustvarijo zdravo okolje za vaše rastline.

Čajno vrečko zakopljite blizu korenin rastline, vrečka jo bo napojila tudi z vodo, ki jo vsebuje, poleg tega pa vrečke preprečujejo, da bi se razrastel plevel ter odvračajo škodljivce od napadanja vaših pridelkov (tako kot kavna usedlina). Lahko pa položite več čajnih vrečk v plastično posodo, dodate papirnate brisače, vodo in semena rastlin, ki jo želite vzgojiti, in le ta vam bo zrastla v bogatem hranilnem vlažnem okolju, nato jo lahko presadite na vrt.

Čajne vrečke boste na ta način uporabili zelo ekološko in zmanjšali odpadek.

PREBERITE TUDI: 6 sobnih rastlin, ki jih preprosto ne morete ubiti

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj