Do kakšnih ugotovitev so prišli?

  • Staranje ni sprejemljivo: 93 odstotkov žensk pravi, da je danes pritisk nad tem, da želimo izgledati mlajši in višji kot kdajkoli do sedaj.
  • Afroameričanke imajo neverjetno močno zaupanje vase: ko so bile ženske povprašane o njihovi osebni privlačnosti, je bila pri Afroameričankah trikrat bolj prisotna samozavest in verjetnost, da se bodo ocenile kot dobre ženske.
  • Moški so izdali, da so jim ženske najlepše pri 28-ih letih. V Podobni študiji o zapeljivosti, ki je bila izvedena leta 1991, so moški glasovali, da so ženske najprivlačnejše pri svojih 31-ih letih.
  • 35 odstotkov žensk in moških je povedalo, da je trebuh tisti del telesa, ki bi ga najraje spremenili.

  • 86 odstotkov moških bi spremenilo svojo telesno težo – spremenilo pa bi jo tudi 97 odstotkov žensk.
  • 22 odstotkov moških (v primerjavi z 11-imi odstotki žensk)bi rado spremenilo svojo velikost zadnjice in bi želelo, da bi bila ta večja.
  • Presenetljivi stereotipi o barvi las: ko so anketiranim dali nalogo, naj z besedami označijo svetle in temne lase, so tako moški kot tudi ženske rekle, da se rjavolaske in blondinke štejejo kot lepe in privlačne. Pri rjavolaskah pa je bilo dodano še, da so inteligentne in zanesljive, medtem ko so blondinke videti samozavestne, a so jih označili tudi kot manj zanesljive in 'nesramne ženske pripadnice'.

Ženske so navedle svojih top pet atributov pri moških: obraz, postava, nasmeh, oči in višina. Kaj pa je pomembno moškim? Obraz, postava, prsi, nasmeh in zadnjica.

Moški bi bili najraje z Angelino Jolie, všeč pa je tudi ženskam. 12 odstotkov žensk in 9 odstotkov moških se strinja, da Angelina med zvezdnicami predstavlja fizični ideal.

Vas je kaj še posebno presenetilo?

Vir fotografij: allure.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj